>

Daca tipul asta nu este un arhitect innascut, nu stiu zau ce este. Oare cum e sa traiesti intr-o casa in forma de scoica? Si sa ai si o mica gradina inauntru…
Mi se par fantastici oamenii astia care pot transforma ceva banal, cum ar fi o casa sau o catedrala, in ceva extraordinar.
Cand zic catedrala, ma refer la minunea din Barcelona: Sagrada Familia. Ganditi-va ca are 170 de metri inaltime, dar turnul cel mai inalt nu a fost construit inca. Ganditi-va ca se lucreaza la ea de sute de ani. Ganditi-va ca nu are alte fonduri pentru constuctie in afara de donatiile vizitatorilor. Desi e o catedrala, nu mi s-ar parea locul potrivit pentru o slujba religioasa. Mai degraba pentru vizitat. Si admirat. Mult! Pacat insa ca Gaudi a murit inainte sa finalizeze proiectele si pacat ca nu va fi perfecta, asa cum si-a dorit.
La Pedrera e tot opera lui Gaudi. Mi-ar placea sa locuiesc acolo. Un bloc al carei idee principala e sa nu aiba colturi… Sa iti faci mobila la comanda, sa-ti personalizezi casa in stilul tau. Si poti fi sigur ca ai o casa unica. Oare la pret se vinde un apartament acolo?

Chiar daca esti bun, ajungi foarte greu sa fii recunoscut la adevarata ta valoare. Indiferent ca desenezi, faci poze, canti la pian sau la vioara, pictezi sau orice altceva, arta nu are valoare. Nu la timpul potrivit, cel putin. E pacat ca avem talente printre noi care mocnesc in tacere si care se reduc la o viata banala…

ps: mai multe date despre operele lui Gaudi aici si aici

Categories: arta, diverse

2 Responses so far.

  1. Cristian says:

    >De asta e nevoie de marketing.

  2. Ioana says:

    >Da. Ai dreptate.

Leave a Reply


Recent posts

Modern Dad’s Challenges vine...

Posted on May - 27 - 2019

0 Comment

Mama, respira!

Posted on Oct - 12 - 2018

0 Comment

Cand ai doi copii…

Posted on Aug - 27 - 2018

1 Comment

Ce facem cu medicamentele...

Posted on Aug - 25 - 2018

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.