>

E toamna. Si, ca in fiecare an, ocupatia favorita a copiilor e sa culega nucile. Prima data de pe crengile aplecate, pe urma de pe crengile de la inaltime lovite cu un bat, iar pe urma cautand plini de speranta cate o nuca ratacita printre frunzele cazute pe pamant.
Si uite asa, si eu ieri, am ajuns sa caut o nuca ratacita printre frunzele cazute. Si caut, si caut, si nimic. Zaresc insa una pe o creanga, in curte, si cu una, cu doua, sar sus pe gard si ma intind sa iau nuca.

Revin cu picioarele pe pamant, la propriu, si multumita fiind de “captura” caut cu privirea o piatra potrivita ca sa pot sa sparg nuca. In urmatoarea clipa, sunt intrerupta de o voce: “bate nucu’ bine di tat, fata me’, ca sa faca nuci multe la anu’!”. Batrana care trecea pe drum cauta cu privirea o nuia, merge si o ia, apoi vine si-i atribuie nucului cateva “corecturi”, convinsa fiind ca la anul acesta va fi ascultator (oare?!) si va produce mai multe nuci.Mitul acesta il stiu de mica, insa de fiecare data cand am intrebat pe cineva de ce se procedeaza asa, raspunsurile primite nu numai ca nu reuseau sa ma multumeasca, ci ma bagau si mai tare in ceata.

Deci va rog eu frumos lamuriti-ma si pe mine, care-i faza cu bataia atribuita nucului? De acolo ni se trage noua corectia prin bataie, in speranta ca in urma acesteia vom fi ascultatori? Ca eu una, de fiecare data cand eram batuta, ma incapatanam sa fac iar aceeasi chestie (ca si cum a intrat pe o ureche informatia asa a si iesit pe cealalta, lasand in urma doar un Post Scriptum, respectiv Auzitum, care sa-mi aminteasca sa ma incapatanez sa fac invers si data viitoare). Cum si unde a ramas povestea cu ai grija de plante/pomi, vorbeste-le frumos, ingrijeste-le si ele te vor rasplati?

Credit poze: Cartoon Stock

Categories: diverse

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.