>Acum ceva vreme intr-o sesiunea de vara, iubitul meu a venit cu ideea sa luam o testoasa si sa avem grija de ea. Am fost incantata, ne-am documentat temeinic, si foarte repede a aparut si ocazia: am primit 2 testoase, un mascul si o femela.
Eram de-a dreptul incantati.
Le-am tinut cateva zile la el acasa, pe urma le-am adus acasa la mine. Imi amintesc ca tata n-a vrut sa intre la mine in camera stiind ce creaturi am eu :)) si insista sa le duc de acasa.
Intr-o zi, avand ceva de rezolvat prin centru, am luat cutia cu testoase cu mine. Si pe cand sa cobor din masina, s-a pornit o ploaieee deasa si rece, turna de-a dreptul cu galeata. Asa ca am ramas cuminte in masina, am luat cutia din spate, si le-am pus pe Lina si pe Turtle pe bordul masinii sa se plimbe. Ma distram copios privindu-le: Turtle mergea numai pe langa parbriz, dintr-o parte in alta, cautand parca o iesire in ploaie, iar Lina se dadea pe bordul masinii, in partea stanga a volanului, unde formatul bordului semana cu cel al unui tobogan.
Noi ne-am inteles ca Lina, femela, e a mea, iar Turtle, al iubitului meu. Si, bineinteles, si invers. Dar in ziua aia parca m-am imprietenit cu Lina: o strigam, ridica capul si ma lasa sa o mangai, sau intindea labuta si dadeam noroc. Cu Turtle n-am ajuns la stadiul asta, in schimb era sa ma capseze putin, ca se speriase de ceva si eu eram cam in zona.
Dupa ce am amenajat ceva pentru ele pe terenul in fata cabanei, le-am dus acolo: aveau o vana plina de apa la dispozitie ca sa se balaceasca, salata plantata alaturi in caz ca vroiau sa se delecteze cu aroma ei, un covoras de pietricele pe care sa stea la soare sa se incalzeasca si o scandura care sa faca legatura intre apa si uscat.
Mergeam frecvent la cabana, scoteam testoasele la plimbare si ne distram de reactia lui Leu la vederea lor. Cateodata, eu pazeam o testoasa si el pe cealalta, atat era de interesat si de confuz totodata de noua creatura care ii intrase in curte fara sa ii ceara voie. Se apropia sa le miroase, insa se retragea repede. Avea intentia sa le atinga cu labuta, insa nu indraznea. Asa ca se multumea doar sa se invarta in jurul lor si sa le studieze.
Nici un nor nu era pe cerul fericirii noastre. Pana intr-o zi, cand in timpul in care spalam vana si am schimbat apa, testoasa a fugit. Am cautat-o doua zile, 5 oameni si un caine, Leu. Si nimic. Am fost foarte suparati. Suparat a fost si Turtle, iar o perioada dupa ce am pierdut-o pe Lina, a fost foarte agresiv: avea si el un fel de marait, iar daca nu te speria, se arunca sa te muste.
Insa nu dupa mult timp, a aparut o noua testoasa in peisajul nostru. Tot femela, dar mult mai mare: cam 3 ani si cu o carapace de 13-14 cm. Din nou, eram la fel de incantati ca niste copii mici care se bucura pentru orice, cat de mic, iar incetul cu incetul noua testoasa se obisnuia cu noua familie si cu Turtle. De fapt, mai greu a fost pentru Turtle sa se obisnuiasca cu dimensiunea noii testoase.
Stateam ore intregi si le priveam cum stau la soare. Dupa ceva timp, vedeai ca-si ridica labutele in sus si stau asa, pe carapace doar, la soare. Cu toate ca era cald si liniste afara, testoasele se speriau de ceva si tasneau in apa, lasand in urma lor scandura goala si niste stropi de apa dislocati ratacind cateva clipe prin aer.
Ne amuzam copios cand testosul incerca sa ocupe un loc pe scandura la soare. Avand in vedere ca era mai mic cu cativa centrimetri, de-abia isi gasea o pozitie confortabila. Si pe cand se aseza el mai frumos, se misca testoasa si il arunca direct in apa, inapoi. Mai poti zice ca marimea nu este un avantaj?

Categories: povesti, testoase, timp liber

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.