Ieri am avut onoarea sa stau mai bine de o jumatate de ora la coada unui ghiseu de-al Postei Romane si am surprins cateva chestii care nu m-au incantat deloc.

1. Un domn destul de dezinhibat care si-a permis sa vorbeasca mai mult decat colorat si obraznic cu doamnele de la ghiseu si sa strige dupa ele. Avea si el dreptatea lui, dar totusi nu avea nici un drept sa vorbeasca asa!

2. “Nepotismele” se practica si aici, dar intr-o alta forma. Personajul care se afla in fata ta la ghiseu ti-e cunoscut? Minunat! Dar te rog eu nu incepe sa recuperezi toata informatia pierduta de cand v-ati vazut ultima oara + bancuri + hlizeli + povesti aiurea. Ai totusi o coada de peste zece oameni la ghiseu si nu prea iti poti permite sa pierzi vremea barfind aiurea.

3. Te suna o colega sa te roage sa rezolvi ceva? Daca lasi omul din fata ta sa astepte fara sa-i spui un “va rog sa ma scuzati un moment, am ceva urgent de rezolvat”, dupa care te intinzi la povesti si intrebi de starea de sanatate, chef de viata si pulsul tuturor orataniilor din curtea omului, te rog sa nu te astepti la un comportament plin de zambete peste ‘nspe minute, cand o sa inchizi tu telefonul si clientul va stii mai multe chestii care nu il ajuta cu nimic.

4. Indiferent ce ai de facut, primul pas e sa identifici omul pe care il ai in fata. Daca prima data ii ceri datele si apoi ii ceri buletinul, nu te criza cand iti zice ca nu-l are. Da, e vina clientului, insa tu tocmai ai pierdut n minute completand niste chestii pentru ca nu ai cerut actul de identificare din prima.

5. Nu-ti cere nimeni sa fii amabil sau sa zambesti, ca stim ce salar ai si cat esti de motivat sa te dai jos dimineata sa mergi la servici. Dar de la un comportament liniar pana la a fi o scarba e totusi o distanta, pe care tu reusesti sa o micsorezi uimitor de tare!

Nu vreau sa fiu tratata special, nici dulcegarii peste masura, dar zau de nu mi-ar cadea bine sa fiu respectata cand ajung la ghiseu, mai ales pentru ca stau la coada cate o jumatate de ora de fiecare data, indiferent ca am de primit / trimis un colet / o scrisoare, de cumparat un timbru sau de pus o intrebare! Pe de alta parte, crede-ma ca ma straduiesc sa ma port frumos cu tine, sa te salut si sa nu-ti irosesc timpul aiurea. Dar am nevoie si de putin ajutor din partea ta!

Speranta moare ultima, iar pana atunci ne delectam cu aventuri la Posta Romana!

sursa imagine

8 Responses so far.

  1. Nimic nu îi opreşte să îşi caute un job mai bun, mai bine plătit. Ori dacă te complaci, e doar alegerea ta. Nu există nicio scuză pentru angajaţii care nu îşi respectă clienţii. Fiecare avem job, probleme fel de fel, dar nu ne descărcăm pe cei de la ghişeu.
    Şi nu e vorba doar de angajaţii din instituţiile publice, ci şi cei din instituţii private la fel de urât se poartă, vezi Romtelecom, RDS, UPC…

    • Ioana says:

      Multora dintre angajatii Postei Romane le e greu sa-si gaseasca un loc de munca in alta parte, datorita varstei, dar asta nu inseamna ca isi pot permite un asemenea comportament…
      De institutiile private n-are sens sa vorbesc, in masura in care imi permit (adica nu sunt firme care detin monopolul pe acel domeniu) ii schimb cand ma calca in picioare 😀

  2. Razvan says:

    In loc de “Postei Romane” am citit RDS-ului … si parca i-a venit ca o manusa …
    Din pacate toate astea sunt valabile pentru fiecare ghiseu din romanica … din pacate

  3. Not One Of The Others says:

    Hm…ce titlu ai pus…mintea mi-a zburat la altceva…si zau ca suna hilar.. 🙂

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.