Aurul de la Rosia Montana trebuie scos, dar nu in acest mod si nu cu redeverenta “negociata” in acest moment.

E pacat insa ca, de cand a aparut RMGC asta, lumea doar se revolta. Nimeni nu vine cu alternative. Sau poate ca au existat alternative, insa au fost sufocate de cei care-si urmareau interesul. Nu stiu. Dar sunt sigura ca exista si in tara asta oameni care au idei bune pentru Rosia Montana, oameni care daca si-ar uni fortele ar gasi o varianta de castig – castig: una care sa implice si venituri la stat si o exploatare mai “delicata” pentru zona si mediu.

sursa imagine

Categories: da-o-ncolo

5 Responses so far.

 1. Nu exista exploatare prietenoasă. Am studiat prea mult problema timp de 6 ani ca sa stiu despre ce e vorba. Exista un plan de reamenajare si fonduri special create pentru asa ceva, dar pana ajungi acolo, va trece mult timp.
  Nu sunt nici pro, nici contra.
  Nimeni nu vrea sa se implice, dar toata lumea ar vrea sa castige ceva.

 2. Cora says:

  Cred ca orice varianta mai buna implica alte cercetari (cu alti bani binenteles) alte studii costisitoare si tot asa.Nu mai vrea nimeni sa investeasca si mai mult decat au investit(parerea mea ca pana acum au investit doar in imagine nu si in metode prietenoase de exploatare.Banii aia de pe reclame, interventii si multe altele pe care nu le stim cred ca ar fi fost mai bine cheltuiti pt. un program de cercetare al metodelor de exploatare (efectuat de altii nu de romani ca i-l masluiam si pe ala…:)) )

Leave a Reply


Recent posts

Ce scrii cand ti-ai...

Posted on Dec - 23 - 2017

2 Comments

Cel mai bun cadou...

Posted on Nov - 17 - 2017

2 Comments

Echilibrul copil – tehnologie

Posted on Nov - 12 - 2017

0 Comment

Muzeul Camarilor Romanesti

Posted on Nov - 10 - 2017

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.
 • Din dragoste pentru decoratiuni