Mama are 9 luni sa se pregateasca pentru venirea pe lume a micutului.

In primul trimestru, cand nu prea e vizibila ochiului liber minunea ce creste in burtica, mamei deja i se schimba prioritatile, gandurile si starea generala: de la zero simptome pana la greturi, dureri abdominale, sensibilitate crescuta la mirosuri si multe altele, ce difera de la persoana la persoana si de la sarcina la sarcina.

In al doilea trimestru, numit si cel “de miere” – pentru ca placenta intra in functiune, iar majoritatea simptomelor sarcinii prezente in primul trimestru dispar si pentru ca burtica nu e atat de mare incat sa reprezinte un factor de disconfort, gravida capata acea stralucire specifica femeilor insarcinate, burtica se contureaza usor si incep sa fie simtite si primele miscari ale bebelusului. Undeva spre sfarsitul acestui cel de-al doilea trimestru, miscarile bebelusului vor putea fi resimtite si de catre tata.

In al treilea trimestru lucrurile stau cam ca si in primul, dupa care vine copilul pe lume si urmeaza adaptarea. Somn, mancare, adaptare la viata extra-uterina, respectiv adaptarea la viata in trei si responsabilitatea adusa de cel mic, alaturi de a invata cum sa iti restabilesti prioritatile in cel mai scurt timp – toate astea pot fi stresante, obositoare si, cel mai important de mentionat, frustrante.

Sa stiti ca si taticii pot sa fie pregatiti de ceea ce urmeaza, avand in vedere ca numai sa alapteze nu pot – in schimb, pot ajuta mama fiindu-i alaturi pe durata intregului proces. Aici gasiti un articol dragut despre marturiile tatilor – “Ce as vrea sa fi stiut inainte de venirea copilului meu pe lume”, iar pe Frunzaresc gasiti un eveniment dedicat tatilor: Modern Dad’s Challenges, care va avea loc in data de 5 aprilie, de la 18.30, la Impact Hub Bucuresti. Va puteti inscrie completand formularul de aici.

Evenimentul va fi moderat de bloggerul & taticul Andrei Cismaru, iar tema acestei editii este – “Rolul tatalui in perioada pre si post natala”. Andrei va dezvolta acest subiect impreuna cu speakerii invitati: Dr. Valeria Herdea, Medic primar de medicina generala, medicina de familie cu profil pediatrie; Oana Nicolau, Psihoterapeut de cuplu si familie & Sorin Nicolau, Life and Business Coach si un Invitat surpriza.

Tatii, la fel ca mamele, joaca un rol important in dezvoltarea si evolutia copilasului. Tocmai de aceea, implicarea lor inca din perioada sarcinii si informarea corespunzatoare legata de schimbarile care au loc in corpul femeii, dar si in relatia de cuplu dupa aparitia bebelusului, este foarte importanta. Suportul pe care il pot oferi viitoarei mamici si ulterior intelegerea modului in care decurg lucrurile dupa apariatia bebelusului in viata lor, ii apropie, ii pregateste pentru statutul de tatic si ii ajuta sa imbratiseze mai usor toate provocarile aferente “meseriei” pe care o vor avea pentru tot restul vietii.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este initiat de Frunzaresc.eu si realizat si implementat cu agentia de publicitate Creative Energy Corner.

Realizarea si implementarea acestui proiect educativ de parenting este posibila datorita sponsorilor care s-au alaturat si sustin evenimentul: Cutaden Bebe, Britax Romer Romania, Secom®, Klorane Bebe, A-Derma, LEGO® DUPLO®, D-Link Romania.

Parteneri tehnici: Web Designer Bucuresti si Ballon Rouge.

Ni s-au alaturat si ne ajuta cu promovarea evenimentului: Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, RomaniaPozitiva.ro, Injoaca.ro, Radio Itsy Bitsy, Asociatia SAMAS, Cismaru.ro, Cristianchinabirta.ro, Maruan.ro, Andressa.ro, Laurafrunza.com, Super-Mami.ro, Pricopie.com, Anazidezi.com, Styleandthecity.ro, Iulianaroca.ro, Mamide2.com, Sebababy.ro, Carmenradu.ro, Ralucaloteanu.ro, Teavasilescu.ro, Rozsaunu.ro, Supermamici.com, Adrianamitu.com.

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.