Povestea incepe aici. Click pentru a intra in lumea ei!

Componentele sale asigura protectia pielii, avand in acelasi timp un efect calmant asupra iritatiilor si proprietati antioxidante, fapt ce face ca extractul de floare de colt sa fie ingredientul ideal in tratamentul pielii sensibile si in cel impotriva imbatranirii.


sursa

Lansarea gamei fără conservanţi Gerovital Plant i-a făcut pe mulţi să se întoarcă la lecţiile de geografie şi să se întrebe: floarea de colţ nu este o plantă protejată în ţara noastră? Cum ar putea ea să facă parte din formula unui produs cosmetic?

Floarea de colţ este într-adevăr o specie ocrotită, însă numai dacă vorbim despre planta spontană, care creşte sălbatic pe crestele munţilor. Dacă planta provine însă din culturi organice controlate, este însămânţată şi cultivată, lucrurile stau cu totul altfel şi asta ne permite să valorificăm beneficiile acestei plante minunate fără să îi afectăm existenţa.

Această a doua situaţie este cea în care se găseşte planta care stă la baza produselor noastre.

Extractul bio de floare de colţ, certificat ECOCERT Franţa, nu provine de la plante spontane, ci din culturi organice, din Alpii Elveţieni.

Extractul bio de floare de colţ folosit în produsele Gerovital Plant, produs de DSM/Alpaflor, provine de la plante obţinute din culturi pe care Alpaflor le-a dezvoltat împreună cu ferme montane din Alpi care au peste 20 de ani de experienţă în cultivarea de plante organice, printre care şi floarea de colţ. Fabrica Alpaflor se află în Vouvry, regiunea Valais, din Elveţia, în apropierea culturilor.

Cultivarea plantei nu este simplă. Floarea de colţ creşte la altitudini mari, de 1000-1500 m, nu înfloreşte în primul an, iar câmpurile cu floare de colţ se culeg numai din anul al doilea, până în al partulea an de cultură, recoltarea realizându-se manual.

Avantajul culturilor organice este faptul că plantele sunt atent supravegheate şi li se asigură puritatea, de la cultivarea seminţelor, până la obţinerea extractelor. Floarea de colţ este cultivată fără a fi folosite ierbicide, pesticide sau fertilizatori minerali.

De ce floare de colţ?!

Puţină lume ştie că floarea de colţ este un excelent ingredient cosmetic. Rezistenţa pe care o arată în faţa radiaţiilor UV, a presiunii atmosferice scăzute, a umidităţii şi temperaturilor extreme face ca această floare să protejeze pielea la fel cum se protejează singură. Efectele pozitive asupra pielii sunt numeroase: efect anti-aging şi antioxidant, protecţie împotriva radiaţiilor UV, regenerare pentru pielea stresată, sensibilă şi ridată.

sursa

2 Responses so far.

  1. Roberta says:

    >Ce-i drept, si eu am ridicat din spranceana cand am auzit de extracul din floare de colt :-))

  2. Ioana says:

    >@Roberta O, da, si eu! Dar stii ca are si alte plante super-minunate in compozitie. Deci, numai de bine poti spune 🙂

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.