Obisnuiam sa analizez chipurile oamenilor atunci cand mergeam cu autobuzul. Cream scenarii pentru fiecare dintre ei, indiferent ca erau fericiti, suparati, morocanosi, somnorosi sau agitati si nerabdatori. Sau studiam culorile, mobilierul si peretii din salile de asteptare. Indiferent de situatie, cautam sa valorific timpii morti de asteptare in asa fel incat sa nu-mi pierd rabdarea sau sa ma enervez.

De o vreme incoace insa, port in geanta o carte. Nu conteaza atat de mult ce carte este, atata timp cat incape in geanta si nu are o tona de detalii care trebuie sa le retin de la o lectura la alta (sau mai bine zis, pe care le uit de la o lectura la alta). Si e atat de bine sa ai o ocupatie atunci cand trebuie sa astepti, ca sa nu mai vorbim de faptul ca timpul trece mai repede. Astazi mi-am confirmat din nou ca pot transforma starea de agitatie si nervi generata de asteptarea prelungita intr-un moment de relaxare.

Tu ce faci cand ai timpi morti? Ii valorifici cumva, iti faci ordine in ganduri sau te lasi prada nervilor?

sursa imagine

Categories: recomand, timp liber, tipologii

12 Responses so far.

  1. dli says:

    Rabdare, calm, revizuirea gandurilor, un pahar de apa rece dupa care o ceasca de cafea cu o tigara. Cred ca asa fac.

  2. alex bartis says:

    Eu am in permanenta o carte pe telefon.

  3. Jeno says:

    Eu am anumite carti inregistrate pe mp3player de care nu ma satur niciodata. Sunt atat de valoroase incat intotdeauna fac conexiuni noi in minte si descopar ceva nou si important de retinut.

    Sau pur si simplu abordez oamenii necunoscuti si discut cu ei .. nu am invatat lectia de acasa sa nu vb cu strainii.

    • Ioana says:

      Si mie imi plac cartile alea πŸ™‚
      Dar spune-mi te rog, oamenii necunoscuti pe care ii abordezi, au invatata lectia de a nu vorbi cu necunoscutii? Cum reactioneaza?

      • Jeno says:

        Oamenii necunoscuti reactioneaza in toate felurile in care ti le poti imagina: te ignora, iti raspund dar termina discutia repede (nu se gaseste nimic in comun), iti raspund si sunt foarte deschisi din care rezulta o conversatie placuta.

        Sa stii ca majoritatea oamenilor sunt deschisi la necunoscuti. Evident depinde de starea lor de spirit din momentul respectiv si depinde si de tine (cum esti imbracat/cum arati) si impactul pe care poti sa-l ai asupra lor chiar cand te observa si faceti primul contact vizual.

        Cand te uiti la un om de obicei iti dai seama daca ii grabit, stresat sau tulburat din ceva motiv anume deci daca vrei sa te bage cineva in seama atunci studiezi cateva secunde persoana respectiva inainte …

        • Ioana says:

          Am notat: “pentru a evita reactiile adverse, discutiile cu necunoscuti pot fi incepute dupa o analiza prealabila a interlocutorului” πŸ˜‰

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.