Nu stiu cati dintre voi ati trecut prin asa ceva, insa daca ati facut-o sau daca stiti pe cineva care a trecut prin asa ceva, va rog sa ma ajutati sa ajut o prietena.

A trecut ceva timp de la atacul de panica din cauza caruia fiecare factor de stres declanseaza amintiri legate de clipele traite atunci, amintiri care declanseaza automat un nou atac de panica. Nu stiu cat de bine functioneaza constientizarea momentului ante-atac, incercarea de a respira adanc si autosugestia, insa poate stiti voi ceva care poate fi aplicat acasa, la servici, pe strada si care poate sa scada din intensitatea momentelor retraite in situatii de criza.

Presupun ca solutia are nevoie de timp si repetitie, insa e mai usor atunci cand stii ca sunt si altii care au fost intr-o situatie similara si au reusit sa mearga mai departe, cu succes.

Multumesc!

sursa imagine

Categories: amintiri

12 Responses so far.

  1. Dli says:

    Sincer eu nu am avut pana acum nici unu atac de panica insa si eu cunosc pe cineva care a avut, sper sa treceti si voi peste cu bine 🙂 o zi buna si sunt alaturi de voi!

  2. Roxana Chita says:

    Am suferit si eu un atac de panica anul trecut. De atunci trebuie sa incerc sa ma relaxez, sa ma calmez, sa respir adand atunci cand se mai iveste vreo faza din asta. E periculos atacul de panica 😉

    • Ioana says:

      Cat de mult ti-a luat sa reusesti sa controlezi momentele stresante? Respiratia e suficienta?
      Multumesc si bine ai venit! 🙂

  3. NightOn says:

    Eu nu am avut niciodată dar am pe cineva în familie care deja nu mai poate circula cu metroul din cauza atacurilor de panică. Știu, sună foarte ciudat dar uite că nu se poate. Persoana despre care îți spun a apelat la un tratament alopat, nu știu exact ce ia (pot să întreb dacă dorești), cert este că acel tratament nu are efect deloc.
    Dacă îmi permiți, eu recomand așa prietenei tale:
    – un consult la un medic homeopat (îi rezolvă imediat problema asta)
    – până să ajungă la homeopat, poate lua Sedatif PC (este remediu homeopat pe care îl găsește în orice farmacie, nu crează dependență, clamează creierul)
    – o alimentație corectă plus mai multe fructe și legume neprocesate, mai multă apă
    – mișcare fizică (ceva ușor care să nu o obosească)
    – respirație corectă (diafragmatică)
    Cu astea toate, prietena ta, va fi ok.
    Te pup, weekend plăcut.

    • Ioana says:

      Atacurile se manifesta si in alte imprejurari cu factor de stres sau sunt strans legate de metrou? Iar daca acel tratament alopat nu a avut efect, a gasit ceva ce sa functioneze?
      Ideea cu consultul medicului e buna, dar prietena mea nu e in tara si e putin mai complicat in cazul asta, de-aia v-am intrebat pe voi daca stiti ceva. Iti multumesc mult de sfaturi!
      Weekend placut si tie! 🙂

      • NightOn says:

        Da se manifestă și în alte împrejurări cu factor de stress. Faza cu metroul (spațiu închis – deci merge și puțin spre claustrofobie) era doar un exemplu pe care îl știu din familia mea. Astea se pot declanșa din mai știu eu ce motive. Nu, nu a găsit tratament medicamentos alopat care să funcționeze.
        Eu, mai multe decât ți-am spus, chiar nu cunosc. Știu doar că persoanele care suferă de așa ceva, până se tratează cum trebuie de chestia asta, trebuie să aibă mare grijă și să-și mențină în permanență o stare de calm mental și relaxare.

  4. vasilache daniela says:

    Trecand printr-o situatie asemanatoare iti pot spune ce a functionat la mine.Mai intai e vorba de constientizarea starii si efectelor pe care le produce,eliminarea pe cat posibil a factorilor de stress,regasirea in lucrurile ce o motiveaza,o inveselesc(o plimbare,o rugaciune,o melodie anume,zambetul unui copil,o persoana apropiata sufletului ei,o carte)si in primul rand sa nu se izoleze,prietenii sa o implice i tot ce stiu ca ii placea sa faca,sa planga daca asta o ajuta,sa se alimenteze cat mai sanatos,chiar daca poate nu are pofta,sa nu ii fie rusine de starile pe care le are,sigur crede ca e neinteleasa,daca lucrurile scapa de sub control sa apeleze la un psiholog bun care o poate ajuta,poate niste vitamine si multa liniste.

  5. Atacul de panica nu e periculos, e neplacut si groaznic pentru persoana care-l parcurge 🙂
    Daca e singura pe strada sa sune un prieten (care stie despre problema), de obicei exista o persoana in viata fiecaruia a carui voce si prezenta chiar si virtuala ajuta.
    Sa se concentreze pe altceva in acel moment. Sa se opreasca sa caute un numar de telefon sau sa se deplaseze intr-un loc in care nu sunt multe persoane in zona
    Si mai sunt tehnici, fiecare trebuie sa o gaseasca pe cea potrivita 🙂

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.