Perdelele fac parte din viata noastra. Lungi, pana in podea, sau scurte, pana sub geam, colorate sau simple, incadrate sau nu de draperii colorate menite sa faca din zi noapte.

perdele

Azi l-am vazut pe vecinul de vis-a-vis stand in geam. Nici el n-are perdele*. In prima faza, m-am speriat: mi-au trecut prin minte o gramada de secvente din filme din aceasta categorie (American Beauty, gen), apoi mi-am descretit fruntea amintindu-mi o secventa din Fairy Legal – cand sotul protagonistei merge la usa tipului din blocul vecin sa-l roage sa nu mai iasa dezbracat pe balcon, ca sa poata sta si el in casa cu draperiile trase.

Nu e ca si cum as fi facut striptease in camera mea fara perdele, insa cumva mi-am simtit intimitatea invadata. Asa ca am inceput sa ma gandesc mai serios la ce fel de perdea mi-as dori, intrebandu-ma daca o sa gasesc undeva ceva pe placul meu. Pentru ca nu mai imi plac perdelele: am impresia ca sunt prea impopotonate, ca sunt facute din materiale care se agata si / sau desira la o simpla atingere si a caror calcare este o adevarata corvoada, chiar si pentru cineva caruia ii place sa calce. Pe de alta parte, in ultima vreme am inceput sa cochetez cu ideea de storuri. Sunt mult mai practice, se gasesc intr-o gama variata de culori, reflecta caldura si fac din zi noapte in cateva miscari.

Insa din cate am observat, perdelele sunt ultimul lucru care ti-l iei pentru o casa noua. E o actiune care vine sa confirme transformarea spatiului rece si impersonal de la inceput intr-un camin calduros. Si cum mai avem ceva pana cand va veni vremea sa ne luam perdele, in dupa-masa asta i-am facut cu mana, comunicandu-i subtil ca si eu vad la el in camera, nu doar el la mine. Mi-a raspuns la salutl si a zambit. Pana la urma, suntem vecini 🙂 (Iar eu n-am sa mai imi schimb hainele decat in baie de acum incolo).

* de vreo doua zile doar, ca pana acum avea. Imi face impresia ca-si renoveaza camera, asa ca va trece o vreme pana cand isi va pune perdelele inapoi.

sursa imagine

Categories: cu si despre casa

10 Responses so far.

  1. Luminos, frumos.
    Chill si linistitor.

  2. Pentru unele încăperi, poți opta pentru perdele, iar pentru altele merg perfect storurile sau jaluzelele moderne, pe geam.
    Nu aș putea sta în casă fără perdele, am nevoie de intimitate și nu sunt curioasă ce fac alții în casa lor 😀

  3. MissBodescu says:

    Ce ciudat mi se pare sa fie vecinii atat de aproape…
    Eu am draperii, nu perdele, la dormitor normale, dar pentru living room si bucatarie a trebuit sa fac la comanda, pentru ca sunt geamuri imense si ovale. Sunt foarte practice si frumoase 🙂
    Costa ceva (mai ales daca ai geamuri speciale, cum am eu), dar investitia merita, ca doar o faci pentru mai multi ani!

  4. MissBodescu says:

    da, sunt minunat… de greu de curatat :)))

  5. cartonic says:

    Ce stiu eu despre perdele, ca sunt bune alea cu fir de plumb cam atat :))

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.