Inceputurile sunt frumoase, pline de emotie si incurajante. Dar pe masura ce euforia trece, incepem sa strambam din nas. Cand nu se intampla, ne plangem ca de ce nu se intampla, iar cand se intampla, n-avem chef de nimic.

Ar trebui sa fim trasi de urechi si aratati cu degetul ca nu stim sa apreciem sa avem si ca nu stim sa traim clipa, sa ne bucuram de oamenii de langa noi si imprejurarile care ne provoaca. Ar trebui sa invatam ca viata trece pe langa noi si nu asteapta sa ne vina mintea la cap. Iar sa-ti para rau o viata intreaga ca n-ai facut una sau alta atunci cand ai avut ocazia, pentru ca ti-a fost lene sau n-ai avut chef, e cea mai potrivita pedeapsa pe care o putem primi. Dar nu, noi nici asa nu ne invatam minte. Tot timpul ne credem mai destepti si consideram ca haturile vietii is suficient de stranse, ca detinem controlul. Iluzii! De-a dreptul iluzii!

Norocosi sunt cei carora nu le vine niciodata mintea la cap si nu realizeaza ce au pierdut, ce ar fi putut face si cat de naivi au putut fi. Insa de acesti norocosi ne poate fi si mila, ca nu au nici macar o sansa de a repara ceva, de a aprecia viata asa cum ar trebui.  Si pentru ca, din pacate, cei mai multi oameni din jurul nostru sunt norocosi dintr-astia, ii vor judeca, critica si arata cu degetul tocmai pe aceia care nu o merita: pe cei care si-au invatat lectia si isi traiesc viata.

Din ce categorie facem noi parte? Greu de zis, tocmai pentru ca intr-o anumita situatie stim sa fim oameni, iar in altele nu.

Viata e frumoasa, chiar si atunci cand e grea, poate tocmai pentru ca numai asa putem invata sa o apreciem la adevarata ei valoare.

sursa 1, 2

2 Responses so far.

 1. Eeegroeg says:

  Aveam o vorba.. viata e de trait nu de analizat, iar cine sta sa tot analizeze nu are o viata.

  Frumusetea sta in echilibru. Echilibrul inseamna parti egale de bine si rau.. daca e numa bine, inevitabil ajungi sa iti faci rau cu mana ta..vezi toti cei care teoretic au de toate la dispozitie..
  Cred ca fiecare avem un giroscop interior care cauta echilibrul..unii il au mai descentrat doar :))

  • Ioana says:

   Faza cu giroscopul e chiar tare :-))
   Iar in ceea ce priveste analiza, e necesara. O data la ceva vreme, trebuie sa faci un pas in spate sa vezi ce ai obtinut comparativ cu ce ti-ai dorit, ce ar mai fi de facut si in ce directie sa o iei. Sau cel putin asa cred eu ca e mai bine 🙂

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.