Cum ar fi daca ai avea siguranta ca uleiurile esentiale pe care le folosesti nu te expun la alte riscuri? Cum ar fi sa ai siguranta ca respecti limitele de dilutie topica, astfel incat sa nu risti sa te alegi cu vreo roseata, alergie, arsura sau chiar o sensibilizare (asta e la oferta speciala, ca e pe viata)?
Apoi… cum ar fi sa poti testa inainte sa cumperi? Cum ar fi sa folosesti uleiurile esentiale responsabil, ca doar plantele din care is facute is si ele limitate, energia lor nu e de aruncat aiurea pe geam, iar resturile ramase dupa obtinerea uleiurilor esentiale nu is de ignorat (munti de plante distilate raman in urma)?
Ar fi bine sa nu lasam lupul la oi, sa nu invatam despre uleiuri esentiale doar de la cei care le vand in sistem mlm.
Si ar fi bine sa stim ca unele citrice sunt fototoxice (pielea atinsa de ele se va decolora, daca e expusa la lumina soarelui), ca oregano arde, ca scortisoara are o limita de aplicare topica de 0.01%(!!!), ca o picatura de ulei esential de menta e echivalentul a 18 cani de ceai (mai gandeste-te o data inainte sa picuri diverse in cafeaua / ceaiul / apa ta), ca unele uleiuri is contraindicate daca iei aspirina sau ai probleme de coagulare a sangelui, ca nu poti sa lasi orice ulei sa ajunga in contact (chiar si doar pentru a mirosi) cu un copil sub 6 ani, uneori 10 ani, sau cu o gravida… si asa mai departe.
Chiar daca un ulei esential e mai putin daunator decat un antibiotic luat aiurea, de exemplu (ca tot aud scuze de genul “mai bine un ulei nerecomandat sub 10 ani, ca sa i se desfunde nasul, decat sa ii dai o tura de antibiotic”)… tot calea de mijloc e solutia! Ca in cantitatea nepotrivita, pana si apa strica! (prea multa apa = inec; prea putina apa = seceta) Sunt atatea uleiuri esentiale care se pot folosi pentru copii sub 10 ani, incat nici nu merita sa iti asumi riscuri inutile doar ca sa folosesti un anume ulei.
In alta ordine de idei, multumesc DoTerra si YoungLiving ca mi-ati facut cunostinta cu uleiurile esentiale. Si tot voua trebuie sa va multumesc ca mi-ati servit niste aberatii asa mari pe tava, incat m-ati facut sa verific si sa ajung sa invat despre uleiuri esentiale si din alte surse, care nu vor neaparat sa vanda, ci sa ajute, in primul rand. Nu m-as fi gandit ca pasiunile se pot naste si asa, accidental. 🙂
Poate suna toata povestea asta ca un manifest impotriva mlm-urilor, dar nu asta e. E doar un (alt) semnal de alarma de a te informa inainte de a ingera sau pune pe piele orice te inconjoara. Ca la stirile false, si aici e nevoie sa iti verifici sursele, mai ales ca miza e… sensibilizarea. Pe viata.
As vrea sa vorbesc mai mult pe tema asta. As vrea sa gasesc urechi care sa inteleaga ca e important sa integram plantele in viata noastra inainte sa fim bolnavi. Ca ceaiurile nu is doar pentru raceala. Ca salatele nu is doar garnituri. Ca daca nu ne e mancarea medicament… ajunge sa ne fie medicamentul hrana. Samd.
Sa fiti iubiti! Si va va grijiti!

sursa imagine

Categories: diverse

2 Responses so far.

  1. Faude says:

    Cu cat e mai bun respectul pentru mediul in care se afla, cu atat mai mari vor fi beneficiile tale.Fiti responsabili in ceea ce priveste utilizarea uleiurilor esentiale! Nu lasati pe cei din jur sa sufere ganduri false, da-ti deoparte frica, invatati precautiile si limitarile si folositi-i cu responsabilitate!

    Rasplateste-te cu uleiuri esentiale curate, verificate si cu responsabilitate, atat pentru tine, cat si pentru cei din jurul tau! Nu folosi mereu totul din “calea cea mai scurta” si apreciaza in fiecare zi beneficiile pe care le are utilizarea lor.

  2. Fuzzy says:

    Respectam plantele si iubim uleiurile esentiale responsabil!
    O sa reamintesc intotdeauna acest mesaj oricui e interesat sa invete despre uleiuri esentiale si despre cum sa le foloseasca responsabil in viata de zi cu zi. 🌱
    Salutare! Cu siguranta ai sesizat cat de beneficiare pot fi uleiurile esentiale pentru starea ta de sanatate mentala, emotionala si fizica. Acestea fiind spuse, totusi, este important sa intelegi limitarile si aplicarile responsabile necesare in folosirea lor. Dupa cum bine stii, orice iese din comun, excesiv sau fara masura poate deveni riscant si trebuie sa te informezi foarte bine despre ce anume folosesti. Cu doar cateva cunostinte de baza despre modul in care poti dilua si aplica uleiurile esentiale, vei fi in siguranta cand le folosesti!

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.