Ati merge la un film cu acest nume? De ce? Ce va asteptati sa vedeti? O comedie? Un film romantic? O comedie romantica? O drama?

Presupunand ca v-ati hotarat sa mergeti la film, probabil ca va asteptati sa vedeti povestea unui tip si al unei tipe care se intalnesc, se indragostesc, trec prin diverse peripetii si apoi se casatoresc, iar in finalul filmului ii vedem urcandu-se in masina de “Just married” pornind spre luna de miere. Oare cata dreptate am?

Bun. Trecand peste partea de presupuneri, o sa va zic ca am fost sa vad filmul la Comedy Cluj si m-a surprins intr-un mod placut (nu cred ca m-as fi dus daca nu mi-ar fi fost recomandat, dar asta e o alta poveste). Contrar povestilor clasice, el o cere pe ea la inceputul filmului, iar pe urma vedem o serie intreaga de ganduri si framantari ale lor legate de casatorie (diferenta de aproximativ 20 de ani dintre ei are un cuvant de spus).  Modul comico – tragic in care sunt ilustrate peripetiile prin care trec te fac sa te gandesti de doua ori inainte de a afirma ca filmul are un final fericit. Cateodata, chiar ca nici nu mai stii ce intorsatura iau lucrurile. Iar pentru un film de 106 minute, pe o tema clasica, e chiar fain: are o abordare inedita si nu e chiar asa de transparent cum te-ai astepta sa fie.

O alta parte faina a filmului a fost ca actorii vorbeau in italiana, asa ca poti sa iti relaxezi (sau exersezi, dupa caz) auzul deja supra saturat de americanismele care ne-au invadat vocabularul, televizoarele, muzica si ce-o mai fi ramas.

Later edit: cercetand, am constat ca acest film (“Scusa ma ti voglio sposare”), din 2010, e continuarea unuia aparut in 2007 (“Scuza ma ti chiamo amore”), pe care trebuie sa-l vad, acum ca am aflat de el 😀

sursa 1, 2

2 Responses so far.

  1. Hehe, tocmai ce vroiam să zic te întreb dacă ai văzut primul film :p Mie mi s-au părut cam “ușurele” ambele, dar numai bune de o duminică după-masa/seara când vrei doar să îți golești mintea… Da, oarecum recomand și eu.

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.