Sunt adepta unei fapte bune pe zi (cel putin una) si a invatarii unui lucru nou pe zi, ca sa pot considera ca ziua aia n-a trecut degeaba. Iar faptele astea bune is de mai multe feluri: unele tin o clipa, altele o viata, unele le faci doar pentru altii, unele le faci si pentru tine.

Din categoria celor care tin o viata si nu le faci doar pentru tine, ci le faci si pentru altii, e plantarea unui copac. Sau a unui pom, care an de an va face roade si te va rasplati pentru ca il sapi, il cureti samd. Asta bineinteles nu inseamna ca bietii copaci care cresc dupa bunul lor plac cat mai aproape de cer si iti tin umbra in zilele toride de vara nu fac nimic pentru tine, pentru ca fac si ei ceva: transforma monoxidul de carbon din aer in oxigen, pe principiul “eu te hranesc pe tine, tu hraneste-ma pe mine”. Si, sa fim seriosi, nu ne putem lauda ca stam prea bine la capitolul oxigen, ca incepe sa fie mai aproape de minus decat de exces…

Asadar nu pot decat sa salut si sa sustin initiativa “Padurea Social Media“, prin care o suprafata de 6 hectare din comuna Armasesti, judetul Ialomita, va deveni o padure reala, sustinuta fiind de oamenii activi in social media. Si daca vrei sa ai propriul tau copacel in aceasta minunata padure, poti face una (sau mai multe) din urmatoarele: scrie si tu un articol pe blog despre “Plantam fapte bune in Romania!”, da un Like pe Facebook, un follow pe Twitter, sustine-i cu un banner sau cu un badge pe Facebook.

In plus, daca timpul si locatia geografica iti permite, poti sa ajuti si la plantat copaceii in 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie si 12 noiembrie 2011, aici:

  1. judetul Arges: Tigveni (1,5 ha)
  2. judetul Ialomita: Armasesti (6 ha) si Perieti (1 ha)
  3. judetul Mures: Taureni (12 ha)
  4. judetul Vaslui: Padureni (8 ha)
  5. judetul Timis: Dudestii vechi (7 ha) si Livezile (2 ha)
  6. judetul Satu Mare: Ardud (7 ha)

Daca nu, inarmeaza-te cu putintica rabdare, pentru ca din primavara lui 2012 se vor deschide plantarile si in celalte judete din tara.

Frumos, asa-i? Nu mai sta pe ganduri si boteaza si tu un copacel! 😉

 

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.