Ciocolata si florile sunt doua mari iubiri ale vietii mele. Daca prima exista in mii de variante si combinatii de arome, dimensiuni si forme, cu florile e mai complicat.

In primul rand, pentru ca unele sunt sezoniere. Si eventual doar sa stai in cap reusesti sa faci rost de un buchet de liliac in mijlocul iernii. Pe urma, sunt unele mai exotice, pentru care trebuie sa platesti o avere si nu merita. Apoi, sunt florile inghetate – adica cele cumparate iarna, indiferent de unde, pentru ca degeaba au stat la cald in florarie ca tu le scoti afara si (mai ales la ce temperaturi am avut in ultima vreme) le prinde frigul, dupa care se fac varza in vaza.

De data asta, singura diferenta dintre florile taiate si cele la ghiveci o face timpul in care se prapadesc, ca de prins le prinde pe ambele frigul. Si eu ma supar foarte tare si ma enervez, pentru ca m-am saturat sa primesc flori (vorbesc de cele la ghiveci, in mod special) care sa traiasca trei zile si dup-aia sa inceapa sa-si dea rasuflarea. Serios acuma! Nu exista ceva hainute pentru flori? Ceva… habar n-am, care sa le protejeze de frig si sa te lase sa te bucuri de ele mult timp de la primire incolo, nu sa te faca sa le admiri cu drag si pe urma sa se ofileasca sub ochii tai!

Recunosc ca am comis-o cu un bonsai care s-a decis sa se ofileasca dupa un soc termic (caloriferul intr-o parte, geamul deschis intr-alta, inceput de noiembrie afara :-D), insa iarna chiar nu am cum sa le protejez de frig… Si nici sa nu imi aerisesc camera nu e o varianta…

Asa ca propun sa primim o cutie maaare de ciocolata, o pereche de ciorapi sau ceva lenjerie in locul clasicelor flori, mai ales in sezonul rece! Asa nu sunt aruncati banii chiar de tot pe fereastra (de fapt, in florarie :-D) si nu ne intristam nici noi la o zi, doua, trei dupa ce primim florile si suntem obligate sa asistam la moartea lor (tot despre florile la ghiveci vorbesc)! Bine, acuma putem extinde si la florile taiate povestea, insa fara a exagera: un trandafir, un buchet de ghiocei, cateva lacrimioare, un brat de liliac sau un parfumat buchet de flori de camp nu sunt niciodata de refuzat! šŸ˜€

sursa imagine

4 Responses so far.

  1. Roxana says:

    Propui bine šŸ˜›

  2. Dupa cum ai spus si tu, un buchet de flori nu este niciodata de refuzat. Pentru ca florile taiate sa reziste mai mult este ideal ca buchetul sau aranjamentul sa fie realizat pe suport de burete umed. In ceea ce priveste florile la ghiveci, pe timpul iernii este indicat sa nu le tineti in apropierea geamurilor pentru a evita degerarea, asigurandu-va insa ca au suficienta lumina.

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.