Trebuie sa va povestesc ceva. Ceva despre un eveniment care a avut loc duminica la Cluj si care a redefinit conceptul de competitie :-))
A fost cald afara, foarte cald, dar au fost oameni multi pe platoul Salii Sporturilor care au mers sa se racoareasca la o bere, sa manance un mic cu cartofi prajiti si sa fie martori la Campionatul National de Gratar Golden Brau. N-am apucat sa stau foarte mult acolo pentru ca am avut de facut o vizita la Urgente, insa m-am distrat cand am auzit ca una dintre probele concurentilor a fost sa faca chiftele din carnati la gratar. Atunci mi-am dat seama ca trebuia sa fiu mult mai pe faza si la probele anterioare, ca cine stie ce idei de combinatii noi de mancare la gratar mi-ar fi placut! 🙂
Oricum, am retinut ca s-a marinat carnea timp de o jumatate de ora in bere sau ca s-au facut legume la tigaie cu bere. Iar cu prima ocazie, o sa experimentez si eu chestiile astea, ca prea au fost laudate. 🙂
De ce Gratar Stelar? Pentru ca au participat si doua echipe de bloggeri la campionat: Gratar Stelar – Dan Olteanu, Ciulea Dan si Laurentiu Boariu de la Monitorul de Cluj – si The Donath – Tibi Farcas, Bogdan Stanciu si Dana Tarlea -, iar echipa care merge mai departe in marea finala de la Bucuresti este Gratar Stelar!
Insa aici este necesar un “artificiu de calcul”: baietii au nevoie de voturile noastre pentru a ajunge la Bucuresti, iar avand in vedere ca in celelalte orase din tara campionatul a avut loc in saptamanile anterioare, noi trebuie sa ii ajutam pe baietii de la Gratar Stelar sa stranga in doar cateva zile suficiente voturi ca sa mearga la Bucuresti! Eu garantez pentru ei ca merita sa ajunga in finala, pentru ca i-am vazut cu cat drag au gatit si cat de priceputi sunt. Iar masa de lucru le-a fost exemplar de curata in orice moment!
Asadar, haideti sa punem click de la click si sa ii ajutam sa ii egaleze pe cei care au avut saptamani, nu zile, la dispozitie pentru a trange voturi! 😉 Bannerul il gasiti aici, in partea dreapta. Mie imi arata ca are 2 voturi, dar dupa ce dati click o sa va arate cifra exacta. Ca reper, acum sunt 304 🙂
Pentru doritorii de extra detalii referitoare la eveniment, aici aveti comunicatul de presa: 🙂
“Cluj, 8 iulie 2012 – Golden Brau a organizat weekend-ul acesta, la Cluj, a 7-a etapă a „Campionatului Național de Grătar”. Pasionații de grătar s-au întâlnit sâmbătă și duminică la pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” și au format echipe de maxim 4 persoane pentru a se înscrie în marea competiție și pentru a se întrece în măiestria preparării grătarului. Câștigătorii finalei locale de la Cluj sunt: Dan Lucaciu și Alexandru Constantinescu. Cei doi participanți și-au demonstrat priceperea în pregătirea celor mai bune rețete de grătar, calificându-se în Marea Finală de la București din 21-22 iulie.
„Campionatul Național de Grătar Golden Brau” a început pe 19 mai la București și s-a desfășurat și în alte 5 orașe din țară: Iași, Arad, Ploiești, Craiova și Galați. Marea Finală va avea loc la București în weekendul 21 – 22 iulie 2012, iar echipa câștigătoare va primi marele premiu de 5.000 euro. În prima zi de weekend, la Cluj au fost înscrise 24 echipe, însă doar 6 dintre acestea au reușit să convingă juriul, calificându-se în finala locală, organizată duminică. Alături de ei, în competiție au participat și echipe formate din jurnaliști, bloggeri și cititori ai blogurilor.
Campania “Campionatul Național de Grătar Golden Brau” este promovată pe diverse canale media online și offline, cu un accent puternic pe social media. Consumatorii Golden Brau pot viziona spotul pe posturile de televiziune și pot afla informații de ultima oră despre competiție pe website-ul www.goldenbrau.ro și pe pagina oficială de Facebook a mărcii: http://www.facebook.com/GoldenBrau.
“Iată-ne ajunși la Cluj, în a 7-a etapă a Campionatului Național de Grătar Golden Brau. Ne continuăm drumul pentru că ne-am propus ca și vara aceasta să aducem marca Golden Brau cât mai aproape de consumatori și să demonstrăm că întotdeauna o bere limpede și rece ca gheața precum Golden Brau desăvârșește rețeta. Îi așteptăm pe toți iubitorii de bere, de grătar și de voie bună să ni se alăture pe toată perioada competiției și să își susțină concurenții în lupta pentru Marea Finală“, spune Paul Markovits, Marketing Director HEINEKEN România.
Principalele criterii pe baza cărora echipele participante au fost evaluate au fost: creativitatea, îmbinarea gusturilor preparatelor cu cel al berii Golden Brau și prezentarea inedită a platoului. Juriul, format din Maestrul berar Mircea (Teo Corban), Expertul bucătar Cristi Oprea și prezentatorul Emil Mitrache, a ales echipa „Donald”, care va merge în Marea Finală de la București din 21-22 iulie.
Pe durata celor două zile de concurs de la Cluj, pe lângă spectacolul culinar în aer liber, cei prezenți au avut parte și de alte surprize: au putut urmări diverse momente artistice, de acrobație și un concert susținut de trupa lui Mihai Mărgineanu.
Despre Golden Brau
Berea Golden Brau a fost produsă pentru prima dată în fabrica din Craiova, în anul 1998 și face parte din portofoliul HEINEKEN România. Calităţile și reţeta originală au fost răsplătite de-a lungul timpului cu 7 medalii în cadrul competiţiei internaţionale Monde Selection Bruxelles (2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011). Golden Brau este o bere cu gust echilibrat, făcută cu grijă şi atenţie de maeștri berari pricepuţi, experimentaţi și dedicaţi meseriei lor. Investițiile făcute în această marcă au transformat-o în una dintre cele mai apreciate beri de pe piața românească.
Contact de presă:
Livia Bucățică / Corporate Relations Specialist HEINEKEN Romania /l.bucatica@heineken.ro / 0723.388.122″
sursa imagine