Vine un moment in viata fiecaruia cand trebuie sa-si ia lucrurile, sa le impacheteze in cutii, sa le indese in plase si sa le mute intr-o noua locatie.

Provocarea cea mai mare e sa faci cat mai multe lucruri sa intre intr-o cutie si sa le imparti in asa fel incat greutatea lor sa-ti permita sa transporti cutia fara ca aceasta sa cedeze! Iar daca imprejurarile nu-ti permit sa desfaci toate cutiile odata, iti recomand calduros sa numerotezi fiecare cutie si sa iti scrii pe o lista ce contine aceasta. In acest fel, nu va trebui sa cauti prin toate cutiile acel ceva de care ai nevoie, vei stii in orice moment care e partea de sus a cutiei si nu risti sa le intorci cu capul in jos si sa le strici.

In ceea ce priveste maruntisurile, iti recomand sa le grupezi dupa categorii (cosmetice, igiena, electronice, samd) si sa le intercalezi in cutiile care au spatii libere. Altfel, la final, s-ar putea sa ai surpriza ca maruntisurile nu incap intr-o cutie, nu ai cum sa le asezi fara a le deteriora si iti ia foarte mult timp sa le aduni, grupezi, asezi…

Si pe urma astepti, la fel cum astept eu acuma, sa vina ziua in care vei lua iar toate cutiile si vei despacheta. Le vei gasi locuri noi, o sa arunci o parte dintre lucrurile care nu ti-au lipsit cat timp nu ai avut acces la ele pentru ca ai ajuns la concluzia ca sunt in plus, dupa care te vei minuna ca unele nu au loc. Pur si simplu, nu au loc. Pentru ca sertarul din care le-ai luat nu il ai si aici, sau daca il ai nu e locul potrivit pentru ele sau e de sticla si nu poti sa le pui asa, le vedere…

Parca era si o vorba: “nu-i dori dusmanului nimic mai mult decat o renovare de cel putin o luna”. Pentru ca nervii si stresul la care esti supus in perioada aia e un adevarat test de rezistenta care are capacitatea de a transforma orice tantar in armasar si de a genera insomnii si cosmaruri!

Voi la ce proceduri apelati pentru a va impacheta / despacheta lucrurile?

ps: ah, am uitat de flori! 🙁

sursa imagine

Categories: diverse, DIY, practic, senzatii tari

10 Responses so far.

 1. Zile la rând m-am tot mutat la noua casă! Și acum mai am lucruri de adus de la părinți, dar pe rând, de un an mă tot mut.
  Eu nu am apelat la cutii, ci la pungi foarte mari, hainele direct cu umerașe în mașină, pantofii în cutie, cosmetice, cărți în pungi mari, unele prea grele de dus, nu ne-am gândit că trebuie și urcate la mansardă :))
  Dar a fost foarte frumoasă senzația, de a pune fiecare lucru în noul său loc. Și știi că de acum încolo, acolo le va fi locul.
  Chiar și florile au rezistat bine, ancorate bine în mașină.
  Dar totul a ajuns la noul domiciliu întreg!

 2. mirunalacafea says:

  Stai să vezi distracţie când e de mutat din ţară….. Uaileu vorba unora!
  Un tip pe care l-am aflat recent şi l-am şi pus în aplicare: saci de vidat. Sunt geniali! Haine care în mod normal încăpeau cu greu în două trollere au încăput cu succes într-unul singur. Bine, greutatea e pe măsură, dar merită. Recomand!

 3. Laura says:

  Cam la aceleasi proceduri despre care ai povestit tu. Am ajuns, intr-un final, dupa mai multe mutari, sa invat ca sunt cele mai eficiente. Ultima data am despachetat acum 2 ani jumate. Dupa o perioada de 4-5 ani in care am facut asta anual. Sper sa nu mai fac asta pentru inca 8-10!

 4. Adela says:

  procedura ai descoperit-o singura :0, doar ca in timp ce iti “pui viata ” in cutii, cea mai mare grija a mea a fost sa raman normala din cauza haosului creat.Iti doresc sa treaca repede faza mutarii si mai ales cu nervii intregi! 🙂

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.