Am primit o invitatie, recent, la o nunta: atat in format fizic, cat si online – se crease un eveniment pe Facebook pentru ziua nuntii.

Eh, si de aici a inceput distractia: vezi cine mai vine – nu teoretic, ci fizic, ca doar dai “attend” acolo si se vede. “Eh, uite ca vine si Xulescu! Ce faaain! De cand nu l-am mai vazut! Oare o sa stea cu noi la masa?”. Si de aici pana la “Salut! Am vazut ca vine si Xulescu la nunta ta. Si Yescu, si … si ma gandeam daca crezi ca am putea sta impreuna la masa?” e doar un singur pas.

Si eu care ma gandeam ca e greu sa iti asezi invitatii la nunta la masa, pentru ca trebuie sa tii cont de numarul de persoane de la masa, de impartirea dupa grade de rudenie / prietenie, de compatibilitatile dintre ei si cine stie ce altceva – dar sigur optiunea lor de a sta la masa cu anumiti va complica situatia. Macar putin.

table plan

Sau poate ca va aparea planul salii online si fiecare isi va alege locul – ca la spectacolele la teatru sau la concerte, va nominaliza vecini si va spera sa le iasa pasenta. Dar si aici vor iesi, siiigur, nemultumiri. 🙂

(Apropo de nemultumiti, noi am patit-o: chelnerii care au pus numerele meselor pe masa au incurcat stanga cu dreapta, si, la ultimele mese, au pus numerele de la dreapta la stanga salii, in loc sa le puna invers, cum era la toate celelalte mese. E-he, sa vezi tu dup-aia cum a iesit mix de numere de mese in zona, ca doar trebuia rezolvata cumva problema…)

Abia astept sa aud povesti despre aranjarea invitatilor la mese de la mirii care se vor lovi de astfel de cereri, pentru ca, pana la urma, e doar o chestiune de timp pana cand invitatii isi vor face curaj sa ceara. 😀 Sau nu? 🙂

sursa imagine

 

Categories: amintiri, nunta, tipologii

2 Responses so far.

 1. Eu am avut o singură prietenă care a cerut să stea lângă cineva la masă. Aş fi pus-o acolo oricum, pentru că nu cunoştea pe nimeni altcineva.
  Părerea mea e că de aşezarea asta la mese se ţine cont vreo jumătatea de oră, până după aperitiv. După care e gata, fiecare stă unde vrea…

  • Ioana says:

   Sa stii ca nu am prea vazut sa se mute lumea de la mese… Dar poate e o chestie de zona, la fel ca si obieceiul de nunta de zi sau de noapte.
   Casa de piatra, Copila blonda! :*

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.