Era o vreme cand timpul se masura in ore, apoi in zile (samd – ca stiti si voi :-D), dar acum nu mai e cazul. Acum timpul se masoara in pauze de somn. 🙂 Pentru ca tot ce ai de facut se face cat timp doarme piticul. Mancare, curatenie, dus, baie, filme si alte banalitati – toate se fac contra-cronometru si logica se transforma, se adapteaza noilor conditii.

Am zis in titlu ca zilele mele au trei dimineti pentru ca piticul se trezeste de doua ori pe noapte. In general. I se face foame sau sete, are chef de povesti sau pur si simplu vrea sa isi schimbe pozitia si nu poate (inca) singur. 🙂 Facand abstractie de faptul ca soarele e la tine in casa mereu, ca il vezi cum creste si cum invata lucruri noi de la o zi la alta, sa tii pasul cu el si sa dai curs si ritualulilor tale e o adevarata provocare.

Oboseala e o realitate. Daca ai vrut vreodata sa iti pui ordine in viata, sa o prioritizezi si n-ai avut ocazia, acum o sa reusesti. Povesti, gesturi, fapte, etichete – multe se cern si ramane doar ce conteaza. Si asa te loveste (imaginar) o tigaie peste frunte cand iti dai seama cat te-ai stresat si agitat pentru niste prostii, cand realizezi ca ce stiai tu despre copii nici nu se compara cu realitatea si cand iti amintesti judecatile sau sfaturile date altora “din auzite” (cu cele mai bune intentii, bineinteles, doar pana la Dumnezeu te mananca Sfintii). Si nu se compara ce stiai tu despre copii cu realitatea pentru ca realitatea e mai… buna! Da! E mai buna, e mai faina, e extraodinara! Dar n-are sens sa ma credeti pe cuvant si nici nu o sa ma chinui sa va conving, pentru ca trebuie sa ajungi acolo ca sa iti dai seama. 🙂 Asa ca bucurati-va de zilele voastre masurate in ore pana cand o sa ajungeti aici sa vedeti cat e de tare! (Nu stiu cum sa subliniez faptul ca acel ton ironic care ar putea parea ca este aici, de fapt nu e. Nu sunt deloc ironica cand spun asta! Dar no, poate fi greu de crezut. Si pentru mine e greu sa redau, in scris, un ton pe care abia recent l-am descoperit. ;-))

E fain sa ai zile cu trei dimineti atunci cand te trezesti alaturi de o mica minune.

E fain sa ai zile cu trei dimineti atunci cand poti sa te bucuri sincer de ce ai langa tine, atunci cand poti sa accepti ca nu e o tragedie ca te trezesti de n ori pe noapte sau sa faci nu-stiu-ce sacrificii, constientizand ca le faci pentru cea mai buna cauza posibila.

E fain sa ai zile cu trei dimineti atunci cand ai alaturi de tine niste potiuni magice care te fac sa arati odihnita, relaxata, chiar si atunci cand nu esti! Habar n-aveti cat e de fain sa auzi “dar tu nu pari deloc obosita” dupa o seara leganata si cantata, dupa o noapte agitata sau dupa ce provocare o mai fi fost inainte de asta. Iar pe locul imediat urmator dupa potiunile astea (sau poate chiar pe acelasi loc, daca stau mai bine sa ma gandesc) e ajutorul tatalui – pentru ca nimic nu te distreaza si destreseaza mai bine decat sa ii vezi cum se joaca impreuna, cum povestesc si ce nazdravanii pun la cale. 🙂Perfect look

Despre ajutorul tatalui mai puteti citi si la Printesa Urbana, iar despre potiunile magice gasiti informatii pe siteul Farmec. Insa, va spun eu, nimic nu e mai minunat decat sa poti blura niste riduri usor si rapid inainte de a iesi din casa, sa te demachiezi instant ca sa apuci sa faci tot ce trebuie pana cand se trezeste piticotul sau sa capeti o idee de lumina si hidratare in plus printr-o simpla miscare. Bineinteles, e de preferat un ritual complet, dimineata si seara, insa in cazuri de urgenta majora sau in perioade mai ocupate, sa zicem asa, astea trei potiuni nu sunt departe de a fi magice!

A, era sa uit! O sa lipseasca o vreme pozele cu manichiuri colorate si nu pentru ca nu fermecatii si-au luat vacanta, ci pentru ca, in acest moment, ojatul colorat si artistic a coborat cateva nivele in lista mea de prioritati. Oricum, voi puteti sa profitati de ultimele culori din noua Farmec Collection!

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.