A fost tare cald si frumos azi in Cluj, asa ca am decis sa iesim la plimbare mai departe ca de obicei.  Mi-a fost dor sa vad oameni zambind, imbracati in culori vesele, in timp ce erau rasfatati de Soare. Sau chiar enervati de Soare, daca ar fi sa ma iau dupa cei pe care i-am auzit plangandu-se ca e prea cald. :)) (Deja!)

Si tot uitandu-ma prin vitrine, am descoperit ca am o casa si in centrul Clujului, pe Eroilor 27: Le petit Paris Cafe. (Asta extrapoland, pornind de la blogul meu “La vie en rose. Ou non.”, in asociere cu “Le petit Paris Cafe”.) Si cum era sa trec eu, asa, pe langa ea, fara sa intru sa vad detaliile? Nu puteam, asa-i!

(Click pe imagini pentru marire.)

Am vrut, initial, sa ma asez la masa vegheata de tabloul asta, insa terasa interioara a parut mai tentanta si am lasat masa pentru data viitoare.

tablou

Erau multe chestii in meniu pe care vroiam sa le incerc (de o vreme incoace imi surade tot mai tare ideea de carne cu fructe), insa timpul nu imi permitea asta, asa ca m-am decis sa incerc inghetata pane si o limonada de mandarine cu busuioc. Inghetata pane, da? Musai trebuie sa o incercati!

inghetata pane

Inghetata pane si limonada cu mandarine si busuioc

In alta ordine de idei, localul are 4 incaperi (sala fumatori, sala nefumatori, crama, terasa interioara) si o capacitate de aproximativ 180 de locuri. Sala de fumatori si cea de nefumatori au intrari separate, din strada. Terasa e interioara si e super linistita (comparativ cu terasele de pe Eroilor unde zgomotele de fundal sunt generate de masinile din trafic si de pietoni) si racoroasa – presimt ca la vara terasa aia va fi oaza din centrul Clujului perfecta pentru evadare! 😀 Si mai e si crama, care pare a fi dintr-o alta lume (cumva, chiar e, ca nu ai semnal la telefon acolo) si pe care v-o recomand daca aveti de scos la cina parteneri de afaceri, sau va faceti planuri de cine romantice sau cereri in casatorie. 😉

Pe mine, una, m-a teleportat putin in timp crama – sa vezi cum a fost construita incaperea cu pietre, cat de perfect arcuita e bolta, nu poti sa nu te gandesti cum au reusit oamenii sa faca asta atat de bine si frumos in secolul XVII (apropo, cladirea e monument istoric). A, si mai e si emblema cladirii – un mister care asteapta sa fie descoperit.

Daca sunteti de mai multa vreme prin zona, stiti ca eu tot vorbeam despre un loc in care sa te poti deconecta de stresul cotidian. Ei, uite ca l-am gasit! 🙂 E in buricul targului, are mancare buna, vinuri alese, atmosfera intima si relaxanta – ce poti sa vrei mai mult?

Aviz amatorilor, au scaune de masa pentru copii! 😀

Later edit: Am vazut pe pagina lor de Facebook ca au o promotie super faina acuma! No, cand mergem?

promotie

Sursa imagini – pagina de Facebook “Le petit Paris” si arhiva proprie

2 Responses so far.

  1. YourGodfada says:

    Săptămâna viitoare, mai mult ca sigur :-). sa-mi dai detalii despre inghetata pane.

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.