>Atentie! Post destul de lung, scris in miez de noapte. Pericol de fraze si idei intortocheate, poate chiar repetari stresante šŸ™‚

Duminica se merge la vot. Nu stiu cati dintre voi vor merge, nu stiu cati dintre voi nu vor putea, respectiv cati vor refuza categoric sa-si exprime optiunea.
Consider insa ca trebuie mers la vot. Categoric. Pentru ca daca azi nu mergi tu, maine nu vor merge ei, insa intotdeauna va fi o categorie de oameni care vor merge, care vor avea speranta de o obtine ceea ce vor. Si care o vor obtine, datorita insistentelor.
Pe de alta parte, daca chiar nu-ti place de nimeni, nu-i nici o problema. Poate fi chiar perfect. Dar trebuie sa te duci la vot sa spui chestia asta. Te duci sa scrii un “X” pe buletinul de vot, sau sa-i injuri pe toti, dar te duci: pentru ca numai asa poate fi aflata si parerea ta. De ce? Pentru ca daca 50% nu merg la vot, nu-i nici o problema ca iese x partid. Dar daca acei 50% merg la vot, se schimba ceva: proportia celor care nu sunt de acord cu optiunile existente (partide, candidati, in cazul de fata) va fi mai mare decat cea a celor care prefera partidul cu cel mai mare procent de voturi. Bun, si? Pai chestia e ca vor trebui sa aleaga alti candidati, sa modifice sistemul [aici pana si eu am indoieli, ca doar vor face tot posibilul sa iasa ceea ce vor ei. Oricum, daca nu se aunge in situatia asta, n-avem de unde sa stim ce se intampla cu adevarat, nu?], pentru tine, ca ai fost acolo si nu ai avut nici o optiune care sa-ti fie pe plac.
Poate parea absurda chestia, ideea e ca trebuie sa-ti exprimi parerea. Chiar daca asta inseamna sa faci floricele sau alte asemeni desene pe chenarul in care pui tu stampila “VOTAT”, sau, dimpotriva, pui un “X” sau scrii ca nu esti de acord cu optiunile avute sau barezi tot buletinul de vot.
Toti stim cat de bine se poate minti la numararea buletinelor de vot: tu ai o preferinta politica, iar in timp ce numeri bultinele de vot, anulezi o parte dintre ele[culmea, majoritatea avand ca optiune un anumit partid] invocand motive stupide [ca doar atunci cand te-au scolit aia pentru numarat, au zis: un buletin de vot se anuleaza daca…], cand de fapt tu urmaresti sa scada procentul concurentului direct. De fapt, in ziua de azi, cand suntem mintiti in fata in orice domeniu, ar trebui sa mergem sa ne exprimam parerea. Numai impreuna putem schimba ceva [stiu ca suna ca un slogan ieftin, dar e atat de adevarat].
Si in ultimul rand, daca nu mergi sa-ti exprimi parerea, de ce te plangi dup-aia? Stiu ca si daca mergi si nu iese cine vrei tu, tot nu prea rezolvi nimic daca te plangi, dar macar ai mers si ti-ai facut datoria. Pe de alta parte, daca tu nu mergi nici macar ca sa ti se numere buletinul de vot, desi optiunea ta era “nu mi se pare nimeni potrivit”, n-are rost sa te minunezi de cine ajunge la putere. Cei pe care ii urasti cei mai tare, cei de care ti se face greata atunci cand ii zaresti pe micul ecran, culmea!, ei sunt cei care au cei mai inraiti sustinatori. Si sustinatorii acestora vor merge la vot tocmai pentru ca tu nu mergi, pentru ca stiu ca atunci cand tu nu mergi, parerea lor conteaza mai mult. Proportional mai mult!
Du-te la vot! Pune “VOTAT” intr-un chenar, sau bareaza-l tot. Dar du-te la vot…

ps: daca ai ajuns sa citesti pana aici, poate te-ar interesa sa-ti si testezi votul aici, sau daca mai vrei sa citesti pareri pro/contra votat, intra aici

Categories: diverse, tipologii

3 Responses so far.

  1. Spit it out says:

    >Am votat cu vot alb šŸ™‚

  2. Ioana says:

    >Macar bine ca ai fost la vot! šŸ™‚

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.