>

Vin anumite momente in viata unei persoane cand trage linie si incepe sa analizeze tot ce i s-a intamplat in ultima perioada, pentru a sti incotro sa o ia in urmatoarea perioada.
Daca per total lucrurile sunt bune, se mentine directia si se cauta alte planuri in care se doresc imbunatatiri. Daca nu, in urma unei analize, se repozitioneaza vis-a-vis de acele aspecte negative in sensul imbunatatirii sau excluderii lor.

Insa ce se intampla atunci cand, iar si iar, rezultatul e negativ si toate incercarile de revenire pe linia de plutire esueaza?
Apar frustrari… apar reactiile paranoice… apare teama de degradare mai severa… dispare stima de sine, increderea in fortele proprii si incepi sa te multumesti cu mult prea putinul primit in schimb. Asta insa e tragic, e de nedorit.
Si totusi: cum revii pe linia de plutire atunci cand tu nu esti in stare sa-ti dai seama ce si cum e mai bine pentru tine? Cum iti recastigi increderea in tine atunci cand cei pe care ii considerai prieteni te dezamgesc in cel mai profund mod cu putinta? Si raspunsul nu poate fi “gasind sprijin in tine insuti”, pentru ca tu esti o persoana dependenta de cei din jur si de parerile lor si sprijinul in tine insuti se traduce de cele mai multe ori in plans sau resemnare…

2 Responses so far.

 1. namtigari says:

  >e simplu.
  fa opusul fiecarui lucru negativ care-ti vine in minte 🙂

 2. Ioana says:

  >Intr-adevar e usor… de zis, avand in vedere ca de multe ori reactionam din obisnuinta

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.