Atunci cand un baiat mai sarac – care gaseste o modalitate usoara de a face bani si de a se distra, pentru ca pe urma sa apeleze la diverse metode de auto-mutilare menite sa ii inece eventualele regrete nascute din constiinta incarcata – intalneste o fata simpla –  virgina, controlata de catre tatal ei – careia ii arata o alta fata a lumii, se creaza o legatura intre cei doi. Sau, fata asta crede.

Este incredibil cat de mult se poate folosi un Loverboy de naivitatea unui fete, careia nu-i promite nimic, pe care nu o forteaza sa faca ce nu vrea, insa reuseste sa faca lucrurile sa iasa exact asa cum isi doreste. Planifica in cel mai mic detaliu intalnirile cu ea, cu parintii ei, ii dezvaluie doar cate putin din problemele lui, dupa care o goneste (bazandu-se pe comportamentul clasic de a tine cu dintii de fructul interzis). Rezultatul final e de groaza: de dragul lui, fata accepta sa se prostitueze, ca sa-l ajute pe el sa faca bani, sa iasa din datorii.

Aceasta este o alta fata, cruda, a realitatii zilelor noastre, in care un Loverboy curteaza o fata si ii creaza amintiri, pentru ca pe urma sa se poata folosi de ea, cu consimtamantul ei. Iar de indata ce si-a atins scopul, Loverboy-ul se indragosteste iar, o noua fata ii cade in plasa…

“Luca este un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Dar când o întâlneşte pe frumoasa şi exuberanta Veli, Luca se îndrăgosteşte… E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.” sursa

Filmul “Loverboy”, in regia lui Catalin Mitulescu, avandu-i ca protagonisti pe Ada Condeescu si George Pistereanu, este o drama menita sa atraga un semnal de alarma asupra acestor practici moderne de racolare a tinerelor in vederea prostitutiei. Ar fi totusi foarte bine ca cei vizati (sau mai bine zis, cele vizate) sa inteleaga mesajul transmis si sa priveasca dragostea cu o doza de scepticism, mai ales in cazurile in care exista anumite comportamente putrede la mijloc.

In alta ordine de idei, este un film clasic romanesc, cu final deschis, in care actiunea se desfasoara lent, lasand loc multor interpretari. Merita vazut, chiar daca va ridica multe semne de intrebare, chiar daca va intriga, chiar daca i se va putea baga de vina.

Si, contrar aparentelor (protagonistii sunt aceiasi), nu are nici o legatura cu filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier”.

Multumesc Cinema City si Oxygen PR pentru invitatia la avanpremiera filmului, la finalul caruia regizorul si protagonistii au avut amabilitatea si rabdarea de a ne raspunde la intrebari.

sursa imagine

One Response so far.

  1. […] înainte” şi îl lasă în pace. Însă brandul trebuie să aibe atitudinea unui Loverboy. Să creeze amintiri. Amintiri ce apoi pot fi “bârfite” pe social media. Însă brandul trebuie să şi […]

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.