Stim deja ca limba romana incepe sa devina un mutant hidos, mai ales atunci cand vine vorba de scris.

“Cate i-uri trebuie sa pun la cuvantul asta?” “Unde se pun cratimele?” Prescurtarile standard ale cuvintelor se transforma in adevarate puzzeluri mentale…

Presupunand ca e greu sa-ti explic cand pui un i, cand pui doi si, pentru tine, sigur nici nu mai conteaza cand sunt trei de i, o sa ma rezum la a doua tema: “cratime-le”*. Ai auzit tu candva (in vis probabil, ca sa mergi la scoala n-ai timp) ca exista niste minusuri imprumutate de la matematica si care despart, dupa un criteriu logic in teorie, literele intre ele. Stii ca exista sau si s-au, va si v-a, sa si s-a si multe alte asemenea exemple, insa nu stii niciodata cand trebuie pusa cratima, asa ca tu, cu logica ta impecabila, pui cratime peste tot!

Si acum da-mi voie sa ma scandalizez: daca tu pui cratime peste tot, o sa-mi ia o fractiune de secunda sa ma prind ca habar n-ai care-i treaba cu ele. Nu ca ar fi mai corect sa nu le pui deloc, dar sa zicem ca sansele ca tu sa ai nevoie de cratima sunt mult mai mici decat cele de a nu avea nevoie de ea. Si, ca o scuza suplimentara pentru momentele in care tu scrii la calculator, sa zicem ca o sa ma gandesc prima data ca scriai atat de repede incat n-ai reusit sa apesi tasta de tot si cratima nu si-a facut simtita prezenta, si de-abia pe urma la faptul ca nu stii care-i treaba cu ea.

In alta ordine de idei, mie imi place sa ma plimb si pe aici, ocazional.

Va doresc o zi frumoasa, cu cratime plasate corespunzator in spatiu! 😛

* greseala intentionata

sursa imagine

7 Responses so far.

 1. Foarte multi nu fac o scoala buna, foate multi se duc la scoala degeaba. Asta-i tara in care traim!

 2. Zuperinho says:

  Eu zic ca avem probleme mai mari decat scrisul corect…

  Lumea asta este plina cu oameni care sunt “educati” si au luat numai 9-10 la scoala, stiu sa scrie corect in romana dar nu stiu sa aprecieze si sa-si iubeasca aproapele, nu stiu sa-si respecte parintii, isi bat joc de trupul lor si efectiv traiesc ca si niste animale: pentru mancare si sex.

 3. […] mea se naste datorita unui comentariu kilometric, scris intr-o romana impecabila (cu cratime si semne de punctuatie plasate corespunzator), pe langa subiectul postarii, ce-i drept. Sa fie […]

 4. Lucuri ziditoate si folositoare am gasit pe pagina
  dumeavoastra. Va dorec mult succes in ceea ce
  v-ati propus.

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.