… sau o alta modalitate de a face o caruta de bani profitand de pe urma oamenilor lenesi.

In primul rand, taxa pentru preschimbarea permisului auto e 68 de lei. Comparativ cu cei 11 lei necesari pentru buletin, mie mi se pare cam prea mult. Oricum, macar bine ca s-au modernizat si ei si-ti fac poza acolo, nu mai trebuie sa umbli tu sa-ti faci pozele pe undeva. πŸ™‚

De ce ziceam ca poti face o caruta de bani de pe urma oamenilor lenesi? Pai, in jurul sectiei de politie care elibereaza permisele auto, au aparut ca ciupercile dupa ploaie ‘nspe mii de firme care fac asigurari auto, de locuinte, fac dosare pentru orice si stiu (mai bine ca si cei de la Politie, cred) de ce acte ai nevoie, ce taxe trebuie sa platesti si unde si o gramada de alte detalii de genul asta.

Partea mai ciudata e ca pana si cei de la permise auto m-au trimis la plimbare la firmele din zona ca sa-mi completez dosarul pentru preschimbarea permisului si nici nu stiau exact cat trebuie sa platesc. (Oare daca mergi cu o chitanta cu o valoare mai mica, iti iau dosarul? :-D). Ies din cladire, intru in primul birou si intreb de dosarul necesar pentru preschimbarea permisului. Doamna se repede la mine si-mi cere actele la control, eu incerc sa o temperez spunandu-i ca vreau sa ma informez doar. Asa aflu ca dosarul ma costa 10 lei si, daca le dau actele necesare, mi-l completeaza ei pe loc, ramanandu-mi doar sa merg la CEC, BRD sau BCR sa platesc taxa corespunzatoare. Ii multumesc frumos si ies afara.

Peste drum, alta firma. Curiozitatea e mare, asa ca intru si cer aceleasi informatii. Supriza, insa! Dosarul aici ma costa 6 lei, plus ca doamnele sunt mult mai dragute, amabile si deloc repezite. Mirata de diferenta de pret, intru si la al treilea si al patrulea birou, unde sunt tratata cu aceeasi amabilitate si aflu ca dosarul e 6 lei.

Asadar, cand te grabesti tare si intri in biroul din usa cladirii de politie, lasi bacsis 4 lei unor doamne intepate. Daca tragi aer adanc in piept si treci strada, esti tratat cu amabilitate si-ti raman bani si de-o prajitura πŸ™‚

Cu dosarul finalizat, ma intorc la politie pentru a definitiva miscarea de preschimbare a permisului. Predau dosarul, ma semnez pe scanner si ma asez frumos in fata camerei foto. Prima poza: “Ati clipit, domnisoara. Mai facem una!”. A doua poza: “Nu a iesit bine. Mai stati putin”. A treia poza: “V-ati miscat putin capul. Mai la dreapta, va rog”. A patra poza (acum mai aveam putin si ii ziceam sa-mi dea dosarul inapoi, ca eu azi nu mai fac nici o poza ca imi lacrimeaza ochii si nu-i mai pot tine deschisi): “E bine. Multumesc!”.

Pe cand sa ies din birou, o voce striga dupa mine: “Maine dimineata sa veniti sa ridicati dovada inlocuitoare. In 4 – 5 zile veti primi prin PrioriPost permisul acasa. Daca nu sunteti acasa, veti gasi un mandat in posta. Daca in termen de 15 zile nu-l ridicati de la Posta Romana, veti putea sa il ridicati de la noi. O zi buna!”

Asa deci: platesti 68 de lei pentru permis, primesti actul acasa (de fapt, il ridici de la oficiul postal de care apartii), dai autografe pe un scanner si ti se fac n poze, pana cand iti lacrimeaza ochii si e sigur ca nu vei iesi bine in poza de pe permis. Bonus, 6 lei pentru dosar ca sa aiba o paine si firmele ciuperca de pe langa sectia de Politie.

Frumos, asa-i? πŸ™‚

sursa imagine

Categories: aiurea, diverse

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.