Sunt obisnuita cu povestile care iti promit luna de pe cer si marea cu sarea, asfaltarile strazilor in stare deplorabila din timpul campaniei si alte asemenea ocupatii.

Toate sunt bine pana se termina campania, asa ca ma gandeam eu de ce la unii sa fie intr-un fel, iar la altii altfel.

Stiti sistemul practicat in facultatile de stat in ultimii ani pentru a provoca studentii sa se concureze? In primul an, cand intri la facultate, dosarul / examenul dicteaza daca vei fi la buget sau la taxa. Si cam aici s-a terminat cu binele, pentru ca notele pe care le obtii peste an pot sa iti tina locul la buget sau pot sa te trimita la taxa, lasand locul tau liber pentru colegul care a invatat mai bine ca tine anul asta. Daca esti genul caruia nu-i pasa ca trebuie sa scoata [parintii] mii de lei din buzunar, te duci la facultate cand iti aduci aminte si te straduiesti sa-ti aduni suficiente credite incat sa treci anul si apoi te prezinti la restante de cate ori e nevoie ca sa se sature proful de tine si sa te treaca. Daca nu te regasesti in descrierea anterioara, atunci mergi pe la cursuri / seminarii si te straduiesti sa inveti si sa profiti de ceea ce ti se ofera (pentru ca toata lumea stie ca profii ii ajuta pe cei care invata bine sa participe la fel de fel de evenimente sau chiar sa isi gaseasca un job, dupa ce-au fost recomandati sa faca practica undeva).

No, ce-ar fi daca am avea un sistem asemanator pentru cei de la conducere? Si nu pe 4 ani, mi se pare prea mult 4 ani! Promiti ceva? Nu te tii de treaba? Du-te acasa!

Ma gandeam si la chestia ca fiecare are un set de proiecte in desfasurare, iar la schimbarea conducerii prioritatile proiectelor se schimba si unele ajung sa fie puse pe pauza pe termen nedeterminat. Poate daca proiectele ar fi alese mai putin pe subiectivitate si mai mult pe importanta + necesitate, indiferent cine e la conducere proiectul va fi dus la bun sfarsit.

Da, visele sunt vise si coruptia & co e mare, dar mi-ar placea sa existe un Bau-bau in ceafa celor care ajung la conducere, un Bau-bau care sa nu-i lasa sa doarma noaptea daca promit ceva ce nu vor face, un Bau-bau care sa le tasneasca din portmoneu atunci cand il deschid si care sa le reaminteasca ca nu vor avea prea mult timp venitul asta daca nu se tin de treaba. Si o Zana buna care sa-i vegheze cat timp se tin de treaba, pentru ca degeaba scotii ochii omului cu ce nu face bine daca nu il si lauzi / apreciezi atunci cand trebuie!

sursa imagine

4 Responses so far.

 1. Cartonic says:

  Un sistem asemanator cu ala din facultate e greu spre deloc implementabil:
  Unu pentru ca ar trebui sa si-l voteze fix ei.
  Doipentru ca daca ei nu si-l voteaza ar trebui sa li-l sugeram noi iar romanul daca are cablu, parizer, cola si o bere la 7 litri(gen jegul de Neumarkt, aia cu reclama in care cocalarii isi boteaza pumnii) n-are tragere de inima sa nimic. Sta si o sugereaza.

  Deci? Cam greu :))

 2. Yamasha says:

  Nu m-am gandit niciodata ca se poate asemana politca cu facultatea, dar ai zis-o bine!:))

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.