In ton cu postarea de ieri, va recomand sa cititi o carte: Turnul sinucigasilor – Nick Hornby.

(Da, recunosc, pentru faptul ca e roz coperta cartii a urcat cateva pozitii pe lista mea cu carti de citit :-D)

Protagonisti ai acestei carti sunt doua femei si doi barbati de varste diferite, care provin din medii diferite si care au trecut prin diverse situatii de-a lungul vietii, situatii care i-au convins ca nu mai au nici un rost pe lumea asta si ca cel mai bine pentru ei si pentru cei din jur e ca ei sa moara.

Decid ca ultimele clipe ale vietii lor sa fie intr-o noapte de revelion si pornesc inspre turnul sinucigasilor (turn care si-a castigat numele de pe urma celor care vroiau sa fie siguri ca nu vor face fata cazaturii). Spre surprinderea lor, nu erau singurii care se gandisera la aceasta zi si aceasta locatie, asa ca incep sa discute intre ei, asa, de dragul unei ultime socializari, si fiecare constata ca ceilalti nu aveau un motiv real pentru a-si pune capat vietii. Dupa cateva ore de poveste, decid sa coboare de pe turn si sa mai dea o sansa vietii.

Trec prin mai multe aventuri dupa ce coboara din turn, se imprietenesc si incep sa se sustina reciproc pana cand, intr-o zi… revin in turn.

Desi peste tot prin carte se vorbeste despre moarte si sinucidere, accentul se pune de fapt pe viata si pe influenta pe care o au imprejurarile asupra noastra, pe subiectivitatea cu care isi priveste fiecare viata si deciziile pe care le luam, inainte si dupa ce ne pierdem speranta.

Este o lectura relativ usoara, la inceput e mai greu pana cand inveti numele personajelor (cel putin doua dintre ele sunt destul de asemanatoare si te induc in eroare) si le asociezi intamplarile din trecut fiecaruia, ca sa poti urmari cursiv cele patru fire epice impletite in poveste.

Weekend placut sa aveti! đŸ˜‰

sursa imagine

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.