As vrea ca oamenii sa nu se mai ascunda dupa deget atunci cand vine vorba de persoanele cu dizabilitati.

In primul rand, si ei sunt oameni, au suflet la fel ca si noi restul si, cel mai important, la ei defectul e vizibil, pe cand la restul nu.

In al doilea rand, ei pot fi mai buni ca noi. Mai ambitiosi, mai rabdatori, mai intelepti, mai ce vreti voi. Sa fie oare din cauza ca sunt izolati de restul lumii sau din cauza ca se ambitioneaza sa ne arate ca pot fi la fel de buni ca si restul, nu stiu. Dar stiu ca as prefera sa aud de succesele lor la stirile de la tv in loc sa aud de toate balariile posibile. Poate asa as intelege o data pentru totdeauna ca pot sa fac orice daca imi doresc suficient de mult!

Concret, va povestesc azi despre o domnisoara care la 17 ani e aproape nevazatoare. Medicii i-au spus ca pana la 20 de ani isi va pierde in totalitate vazul. Sunt convinsa ca nu a vazut perfect cand era mica, dar de-a lungul timpului a observat cum vederea ii slabeste si toata lumea ii spunea ca trebuie sa se impace cu ideea, ca nu se poate face nimic in sensul asta. Cu toate astea insa, e inotatoare de performanta si va participa anul acesta la Olimpiada Paralimpica de la Londra. S-a calificat la mai multe probe si e extrem de realista cand vine vorba de rezultate: isi doreste medalia de bronz, constienta fiind ca mai are mult de muncit pentru a obtine medalia de aur. Dar asta nu o intristeaza sau descurajeaza deloc!

Revenind: are 17 ani, e aproape in totalitate nevazatoare, insa merge la scoala, are trei antrenamente de inot pe zi, un chip senin si o ambitie iesita din comun. La fel e si fratele ei, alaturi de care va participa la Olimpiada. Ei doi sunt reprezentantii Romaniei si noi putem sa ii sustinem!

“Hobbyurile sunt pentru amatori. Ambitia e mai sus, mult mai sus!” – a spus antrenoarea copiilor, cand acestia au fost intrebati ce hobbyuri au.

Mai jos redau comunicatul de presa care anunta sponsorizarea primei echipe romanesti care participa la Jocurile Paralimpide de la Londra de catre Olympus Dairy Industry:

“Olympus Dairy Industry, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de lactate, a lansat campania națională “Hai România! Împreună putem invinge!”, prin care prima echipă românească paralimpică de înot este susţinută pe drumul către cucerirea unei medalii la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Frații Naomi și Samuel Ciorap, ambii cu deficienţe de vedere, sunt primii români care vor reprezenta țara noastră în competiţia paralimpică de înot. Venind dintr-o familie cu șapte copii, cei doi au luptat din greu pentru a obține rezultate spectaculoase şi a se califica la Jocurile Paralimpice, unde se vor înfrunta cu cei mai buni 600 de sportivi din lume.

Campania “Hai România! Împreună putem invinge!” sprijină în mod direct eforturile lor, printr-o acțiune de colectare de fonduri pentru achiziționarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente și a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfășoară în perioada 29 august – 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticlă de lapte Oly vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

Punând în centrul preocupărilor sale performanța, precum și grija față de persoanele cu deficienţe de vedere, Olympus a stabilit ca obiectiv major al acestei campanii creșterea nivelului de conștientizare cu privire la lucrurile de valoare pe care semenii noștri le înfăptuiesc, precum și la rezultatele excelente ale unei echipe paralimpice care merită pe deplin toată  aprecierea noastră.

Pentru a atinge acest obiectiv, campania este comunicată la raft prin intermediul ambalajelor de lapte special concepute pentru a-i susține pe Naomi și Samuel, precum şi prin intermediul paginii oficiale de Facebook a companiei, www.facebook.com/OlympusDairy, unde fanii sunt invitați să trimită încurajări echipei. Printr-o aplicaţie special creată, aceste încurajări vor ajunge la cei doi copii.

“Susținerea primei echipe paralimpice românești de înot este o mare responsabilitate pentru noi, deoarece trebuie să îndeplinim speranțe mari. Avem încredere în Naomi și Samuel, care deja au obţinut rezultate impresionante. Îi încurajăm pe toţi românii să preţuiască valoarea și să îi susțină pe cei pentru care lumina vine din interior“, a declarat Ilias Pliatsikas, Deputy Managing Director Olympus Dairy Industry.

Ca și strategie, sub conceptul umbrelă “Light in the Dark”, compania sprijină permanent persoanele cu deficienţe de vedere, fiind prima și singura companie de bunuri de larg consum din România care are un ambalaj special conceput pentru acestea: capacul  inscripționat în alfabetul Braille.

“Parteneriatul cu Olympus România vine într-un moment în care avem cel mai mult nevoie de sprijin. Faptul că avem prima echipă de înot calificată la Jocurile Paralimpice de la Londra este o realizare fabuloasă și trebuie să facem tot posibilul ca aceasta să continue. De asemenea, să-i facem pe oameni conştienţi de performanţa înregistrată de semenii lor cu dizabilități este un alt obiectiv, iar aceasta este o modalitate bună pentru ca toată lumea să se implice în cauza noastră”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

În România, sunt peste 80.000 de persoane cu deficiențe de vedere, conform Asociației Nevăzătorilor din România.

Naomi Ciorap s-a calificat pentru competiția paralimpică în 2011, ca urmare a rezultatelor obținute la Campionatul European de Înot (IPC): locul 4 la 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras și locul 5 la 50 m liber. Fratele ei, Samuel, s-a calificat în urma rezultatelor obținute la competiția de 50 m liber a aceluiași campionat, unde s-a clasat și pe locul 6 la 100 m bras.

În acest an, în clasamentul european, Naomi se află pe locul 5 la individual mixt și pe 6 la 50 m şi 100 m liber, precum şi la 100 m bras. Samuel a obținut locul 4 la 100 m spate. În topul mondial, Samuel ocupă locul 7 la 100 m bras și locul 9 la 100 m spate, în timp ce la 200 m mixt individual este clasat pe locul 15.

 ***

 Despre Olympus

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 13 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui. În perioada 1999-2011, investiţia totală a grupului Olympus în România s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

 

Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro.

Contact de presă:

Adina Radu / Account Executive Oxygen PR / (+4) 0735.010.904 / adina@oxygenpr.ro

 

Asadar, daca cumparati una din sticlele de lapte produse de Olympus Dairy marcate cu sloganul “Hai Romania! Impreuna putem invinge!” sustineti si voi echipa participanta la Jocurile Paralimpice de la Londra. Sau macar le oferiti conditii mai bune de viata acestor copii, care au invatat ca poti sa viseze, sa fie utili, sa aiba un scop in viata si ambitii mari chiar daca sunt imperfecti!

sursa imagine

One Response so far.

  1. […] neplacuta din aceasta poveste nu este faptul ca acesti copii au nevoi speciale, pentru ca sunt ambitiosi si stiu sa pretuiasca viata si tot ce au mai mult decat multi dintre noi, ci faptul ca fara bani, nu se poate face performanta! Olympus […]

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.