In sarcina, alimentatia Mamei e importanta. Dupa nastere, alimentatia Mamei e la fel de importanta, mai ales daca alapteaza (pentru ca, prin lapte, ii ofera copilului nutrienti, vitamine, imunitate). Apoi copilul sta in fund si presiunea alimentatiei creste exponential: alimentatia Mamei e in continuare importanta, dar acum e important si ce si cum mananca bebele (ca doar vrem sa se imprieteneasca si cu legumele, nu?).

Daca in primele 6 luni ale vietii unui copil situatia e destul de simpla – Mama alapteaza, copilul creste, nimeni nu streseaza relatia celor doi – odata cu diversificarea incep bataile de cap… Eu am ales varianta de auto-diversificare (sau diversificare naturala, BLW – Baby Led Weaning) pentru ca mi se parea normal sa las copilul sa bage in gura si mancarea, nu doar jucariile care se aflau in jurul lui. Nu e ciudat sa ii dai voie sa molfaie orice jucarie si sa il impiedici sa faca asta cand chiar e vorba de ceva de mancat?

E drept ca e nevoie de atentie. E drept ca e nevoie de rabdare. E drept ca e nevoie sa ai incredere in bebe (!). E drept ca e mai comod sa pasezi un mar si sa indopi copilul cu cele 50 de grame de piure pe care zic graficele ca trebuie sa il manance, decat sa ii pui la dispozitie fructe si legume, sa ii permiti sa le simta, sa le deguste, sa le molfaie si sa le arunce… pe jos. Dar eu zic ca merita!

Si pentru ca toata povestea asta cu alimentatia copilului sa fie abordata cat mai relaxat, Mamele si copiii au nevoie de un Tata care sa ii sustina, care sa ii sprijine, care sa aiba incredere in ei. (Nu, nu e nevoie de alaptat la program. Nici de apa sau ceai inainte de 6 luni. Nici de biberoane sau suzete la copiii alaptati. Nici de… multe altele. E nevoie doar de o Mama odihnita si hranita + hidratata corespunzator. Asta si zambete. Multe zambete!) Iar in sprijinul tatilor care vor sa fie alaturi de copiii si iubitele lor vine noua editie Modern Dad’s Challenges: in 10 octombrie, de la 18:30, la Hotel International.

Alimentatia copilului pe etape de varsta e subiectul abordat in cea de-a 4-a editie a evenimentului de catre Mihaela Timofte, asistent perinatal SAMAS, Crina Coliban, consilier in alaptare, diversificare si
copii mofturosi, “Femeia care ii face pe copii sa manance”, si conf. univ. dr. Lygia Alexandrescu, nutritionist acreditat Comitetul International Olimpic, presedinte al Societatii Romane de Educatie Nutritionala, fondator si owner Clinica Natural Silhouette.

Tatii care doresc sa participe la eveniment trebuie sa se inscrie in prealabil pe blogul . Locurile sunt limitate (100 de locuri), iar participarea este gratuita.
Ca noutate, la editia a 4-a a Modern Dad’s Challenges se va organiza si un workshop practic, in care tatii vor fi implicati si provocati sa gateasca o reteta sanatoasa pentru cei mici.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este initiat de Frunzaresc.eu si realizat si implementat cu agentia de publicitate Creative Energy Corner. Mai multe detalii despre proiect gasiti pe pagina de Facebook Modern Dad’s Challenges.

2 Responses so far.

  1. pety says:

    Mc, pizza si ochiuri 😀
    back to school for cooking classes… i knew this day would come… better be prepared!

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.