“Copilul meu nu va face niciodata asa ceva!”, spune o voce din multime. Cei din jurul lui, insa, gandesc in sinea lor “Inseamna ca, inca, nu ai copii. :)”

Cu siguranta ati fost martori cel putin o data la o criza de furie a unui copil. Urlat, tavalit si alte cele – depinde de varsta si personalitatea copilului. Partea buna e ca nu toti copiii fac crizele de furie in public – cu putina munca din partea parintelui, criza poate fi amanata sau, in mod ideal, evitata in totalitate, atunci cand parintele isi cunoaste copilul si e constient de limitele acestuia. Si ca parintele e bine ancorat in realitate. 🙂 Partea mai putin buna e ca toti trec prin cel putin un astfel de episod, asa ca e nevoie de te pregatesti, ca parinte, si pentru acest moment. 🙂

Prietenii de la Modern Dad’s Challenges vorbesc despre asta in aceasta noua editie, cea cu numarul sase, si va invit sa va inscrieti sau sa ii urmariti. 🙂

Totul bine si frumos pana la prima criza de furie a copilului… Este momentul in care realizezi cat de neputincios poti fi in fata unei situatii obisnuite, dar cu un impact emotional extraordinar de mare. Nu stii cum sa reactionezi astfel incat cel mic sa se linisteasca mai repede, sa treaca peste acest tantrum fara a fi afectat, sa te auda, sa te inteleaga si sa te asculte. Despre aceste situatii, dar si despre cele mai comune frici ale copiilor, povestim pe 28 februarie, de la 18:30, la Hotel International, la editia a 6-a a Modern Dad’s Challenges. Tema intalnirii este: Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam? Ne vor fi alaturi specialisti cu experienta: Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner “Eu, parinte ghemotoc” si Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul  Psihologilor din Romania ( www.mirelahorumba.ro).

Psihoterapeutul Ioana Agachi va deschide discutia despre crizele de furie, cunoscute si sub numele de tantrumuri si va incerca sa raspuna la intrebarile: De ce apar crizele de furie? Ce rol au ele in dezvoltarea copilului si cum sa le gestionam, atunci cand apar?
In continuarea discutiei despre dezvoltarea emotionala a copiilor, participantii vor afla mai multe despre cele mai cunoscute frici ale copiilor si linia fina dintre ele si traumele pe care le pot provoca celor mici.
“A fi preocupat de emotii este ceva nou. La fel si a-i respecta pe copii si a-i considera niste persoane. Sa nu ne simtim vinovati daca suntem pe drumul invatarii si mai gresim uneori, important este sa stim sa corectam. Emotiile nu sunt periculoase si reprezinta limba comuna in care vorbim si parintii, si copii. A ajuta un copil “sa devina om mare”, emotional vorbind, inseamna a-l asculta cu inima , fara a-l judeca, fara a-i da sfaturi si mai ales sa intelegem ca plansul, tipetele sunt mesaje prin care copii cresc pe interior frumos daca sunt sprijiniti de parinti. Este momentul sa aflam ca exista frici sanatoase care produc rezilienta si nu reprezinta traume. Insa cel mai important este sa ne facem iubirea “simtibila” si sa punem corect limite. Si parintii au nevoile lor…”, considera Mirela Horumba, psihologul parintilor si cel de-al doilea speaker al evenimentului.
Editia 6 continua cu o parte practica, un studiu de caz pe cele mai comune 6 crize de furie pe care le intampinam la cei mici, sub indrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi.
“Ca proaspat parinte trecem prin diferite situatii de criza. Uneori, pare ca suntem intr-o criza perpetua, care nu se mai termina. Suntem constant provocati la a ne adapta si a le face cumva fata. Pregatirea pentru ele joaca un rol important, de aceea haideti sa trecem impreuna prin cele mai des intalnite crize. Este posibil sa descoperim si sa formulam impreuna o “reteta” pentru ele.”
Modern Dad’s Challenges este singurul eveniment de parenting dedicat exclusiv tatilor si are loc pe 28 februarie, la 18:30, al Hotel International din Bucuresti. Participarea la eveniment este gratuita si necesita inscrierea in prealabil pe site-ul evenimentului – http://events.moderndads.ro/#inregistrare/.

Categories: cu si despre copii

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.