Mintea noastra nu e facuta ca sa tina minte, imi spunea un om drag sufletului meu candva. Asa ca am invatat sa fac liste.

Liste de cumparaturi.

Liste de sarcini de indeplinit azi.

Liste de sarcini de indeplinit in viitorul apropiat.

Liste care descriu continutul unui bagaj de concediu.

Liste cu obiective, ca sa nu ma ratacesc pe drum.

Liste cu bani de dat. Si de primit. 🙂

Liste cu carti de citit.

Liste cu cumparaturi marunte, de la magazinul din coltul blocului.

Liste – ati inteles ideea.

Si cum am inteles ca e important si sa stii unde sa cauti informatia, nu doar sa o memorezi ca un mare papagal (sa ma ierte papagalii pentru comparatia nu prea inspirata), am observat ca e mai usor sa stiu unde sa ma uit cand… am 5 minute libere si nu mai stiu ce sa fac (scriu partea asta razand – mamele cu doi copii inteleg perfect cum vine asta), sunt in magazin si nu am timp de pierdut sau alte situatii de genul asta. (O sa va recomand Google Keep pentru partea asta, ca nu vreau sa stiu ce se intampla cand pierzi listele.)

Apoi mai vine o parte, Cea mai importanta, poate. Partea in care toate listele cu sarcini se anuleaza, pentru ca ai una din zilele alea in care nici iarba nu creste. Poate e un copil la puseu, poate e o mama racita, poate e unul din momentele alea in care multumesti Cerului ca respiri si nu mai vrei nimic altceva pe langa. Si atunci te aduni, tragi aer adanc in piept si, in loc sa te prabusesti sub presiunea listelor de sarcini pentru azi, construiesti lista cu ce ai reusit sa faci azi: m-am trezit, respir, copiii sunt curati,/ mancati / culcati, m-am spalat pe dinti, ne jucam, citim. Orice e mai mult decat nimic.

Nu va bazati pe ziua de maine. Amintiti-va povestea mastii de oxigen din avion si aveti grija de voi azi, ca sa puteti sa aveti grija si de cei din jurul vostru. Apoi fiti recunoscatori pentru ce aveti, indiferent cat de putin (vi se pare ca) e!

sursa imagine: Art by Mollycules @buddhadoodles.com

Categories: next life

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.