Cand afacerile merg bine, oamenii tind sa se apropie si sa lege prietenii. Asta mi s-a intamplat si mie si iata ca, dupa 3 ani de colaborare, partenerul de afaceri care mi-a devenit si un bun prieten decide sa vina sa viziteze Romania. Vrea sa vada si altceva in afara de aeroporturile, birourile, orasele aglomerate si oamenii grabiti pe care i-a vazut pana acum in scurtele lui vizite.

Asadar, am pregatit o mini-vacanta de cinci zile pentru el si sper ca totul sa mearga ca pe roate 🙂

Pentru o deplasare mai usoara, am apelat la Autonom si am inchiriat o masina. Punctul de start al excursiei noastre este Bucovina, cu frumoasele ei manastiri. Vom merge sa vedem Manastirea Voronet, Putna si Humor. A doua zi, ne vom indrepta spre Parcul National Cheile Bicazului si Lacul Rosu, pentru ca, in final, sa ne relaxam doua zile in Delta Dunarii.

Va vedea astfel si trei repere turistice inscrise de catre UNESCO in Patrimoniul Umanitatii: Manastirea Putna, Humor – pentru valoarea lor excepţională în plan estetic şi în planul exprimării credinţei creştine – si Delta Dunarii – cea mai mare rezervatie de zone umede din Europa, care adaposteste aproximativ 98% din fauna acvatica europeana si fauna specifica.

Sunt sigura ca si peisajele din Cheile Bicazului il vor lasa mut de uimire, drept urmare o sa le parcurgem cu o viteza mica si vom face opriri de cate ori va fi nevoie. Un alt punct forte va fi legenda Lacului Rosu, pentru ca lui ii plac foarte mult legendele si povestile:

langa Lacul Rosu a trait o fata frumoasa ce avea parul negru, ochi verzi-brumariu, corpul ei era ca plopul leganand in vant. Intr-o zi, fata a plecat la targ in Gheorgheni. Acolo s-a intalnit cu un baiat asa de voinic care cu cele doua brate era capabil sa stranga afara toata suflarea dintr-un urs; care canta cel mai frumos din flaut in regiune, care era bun de a construi case, sau de sculptat carute. Precum s-au vazut – ca dragostea vine dintr-una, si te loveste in inima ca fulgerul – s-au si indragostit. Baiatul a cumparat o naframa de matase si a cerut-o de nevasta. Nu s-au putut cununa insa, pentru ca baiatul a fost luata in armata. Fata-l astepta si-l astepta in fiecare zi insa nu el nu venea. In fiecare seara, mergea afara la fantana, cu mica sa ulcica de lut, si acolo plangea ore lungi dupa dragostea ei. Si inima muntilor s-a induplecat de oftarile si de cantecele frumoase si dureroase ale lui Eszter. Intr-o zi, dupa masa de Duminica s-a intamplat, insa, ca ea sa fie observata de un sef de talhar, care era prin regiune. Repede a ridicat-o pe fata pe saua lui si a galopat ca vijelia spre Cohard, langa muntii stancosi cu o mie de fete, unde se afla catunul lui. A promis fetei aur, argint, tot ce avea, i-a promis un palat de diamant, numai sa poata sa o convinga pe ea sa-i devina sotie. Insa ea nu era interesata nici de el si nici de averea lui, ei numai dragostea veche ii trebuia. Pe el il astepta si atunci cand soarele isi arata fata in fiecare zi, si atunci cand lumea isi inchide ochii. Dar talharului i-au fost de ajuns plansetele fetei si a devenit foarte nerabdator, si a incercat s-o forteze pe ea sa devina sotia lui. Fata s-a speriat si in plans, a strigat la munti cerandu-le ajutorul. Muntii au inteles strigatul fetei si cu un sunet ingrozitor, stancile au pornit la vale acoperind tot ce statea in cale, inclusiv pe talhar si pe fata. Asa s-a format lacul Rosu, lacul Ucigas.sursa

Sunt sigura ca acest mini-concediu este primul dintr-un sir de concedii ce au ca si scop descoperirea frumusetilor Romaniei, pentru ca nu gasesti oriunde si munte, si mare, si deal si ses asezate la un loc si impletite atat de frumos.

Uite ca s-a scurs si timpul, trebuie sa merg sa il iau de la aeroport. Sa ne tineti pumnii sa avem vreme faina!

sursa imagine

ps: cu acest articol particip la a patra proba a concursului Superblog 2011

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.