Cateodata as putea jura ca testoasa noastra e mult mai desteapta decat credem / pare.

Cand ii e foame, muta tot ce poate prin baie, incepand cu ligheanul si terminand cu mopul, apoi iese in hol si se uita la mine, dupa care merge inapoi si face galagie mutand totul iar. Iar daca nu reactionez de la primul apel, se intoarce in hol si asteapta reactii. Cateodata isi face curaj si se apropie de mine, dupa care o ia inapoi spre baie si incepe sa faca galagie.

Intr-o zi, pe cand am ajuns acasa, baricadase usa de la baie cu mopul. Ceva de genul “daca voi ma lasati singura cand mergeti la servici si inchideti usa sa nu pot iesi pe hol sa povestesc cu vecinii, va inchid si eu usa la baie. Sac!” Iar placerea asta a ei de a sta in baie o pun pe seama anotimpului. In mod normal, ea ar trebui sa hiberneze, insa nu ne riscam, ca s-ar putea sa hiberneze cu totul. Asa ca se lipeste de teava de apa calda din baie cu labuta sau cu botul si sta acolo.

Inainte sa descopere teava de apa calda din baie, se baga in / sub ghiozdan. Si eu tot mutam ghiozdanul in alta parte ca sa aiba ea loc sa se miste si ea tot dupa ghiozdan mergea. Iar daca il puneam pe scaun sau pe sus pe undeva, o vreme tot incerca sa se urce dupa el, fara vreo sansa de reusita, insa…

Insa adevaratul semnal de alarma se da atunci cand fac dus. Cum a pornit apa, cum incepe sa se miste si sa se agite, semnaland ca i-ar face si ei placere sa se balaceasca putin. Mai mortala e insa atunci cand nu e in baie si aude apa, pentru ca se incapataneaza sa urce pe usa, sperand ca poate-poate va reusi sa o mute din loc daca nu o poate deschide…

Cand avem musafiri, vine in inspectie. Insa aloca putin timp studierii musafirului, dupa care porneste in cautarea noastra. Serios, parca se ghideaza dupa voce. Iar cand considera ca nu mai e nimic interesant pe langa noi, merge in hol, unde are jucarii noi: papucii musafirilor sunt obstacole ne-mai-cercetate pana acum si o adevarata sursa de amuzament. Sau cel putin asta deducem noi din comportamentul ei.

Oricum, e foarte fain sa ai o testoasa pe post de animal de casa, chiar daca ai de citit o gramada de chestii despre ele si obiceiurile / comportamentele / nevoile lor.

sursa imagine

Categories: amuzant, testoase

8 Responses so far.

  1. Ruxandra says:

    Si eu am o broasca testoasa de 11 ani. 🙂

    • Ioana says:

      Ce frumos! De cat timp e la tine?
      Te intreb pentru ca a noastra are aproape 13 ani, dar e la noi numai de vreo 2 ani 🙂
      Bine ai venit!

  2. Ruxandra says:

    tot de 11 ani 😛

  3. Roscata says:

    noi avem una de apa, care are 3 ani si o avem de vreo 8 luni 🙂
    e foarte funny, mai ales cand sta la soare si cand are chef sa fie bagata in seama :))

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.