Mi-e ciuda ca invatam sa fim oameni doar inainte sa Sarbatori, ca ne auto-proclamam patrioti doar de 1 decembrie, pentru ca in restul zilelor din an sa fim egoisti si interesati de ceea ce ne priveste in mod direct.

Mi-ar place sa ne invatam sa avem rabdare, sa fim calmi si sa nu ne mai calcam reciproc in picioare, in functie de interesele zilei. Mi-ar place ca toate obiceiurile “inviate” acum, inainte de Craciun, sa ramana vii si dupa Sarbatori. Omenia nu e un lucru cu termen de expirare sau accesibil doar acum, cand e, cumva, la promotie.

Sunt mandra de cei care s-au ocupat de proiecte generoase acum, inainte de Craciun, proiecte menite sa aduca un strop de bucurie si in sufletele celor pentru care Craciunul s-a transformat intr-o zi trista, banala, din cauza imposibilitatii de a le celebra conform traditiei. [Traditia asta si cheltuielile absolut necesare la fiecare sarbatoare sunt un alt subiect, de care nu vreau sa ma leg acum.] Si ma refer la Shoebox si Nepoti de Craciun, in primul rand, pentru ca aceste proiecte le-am avut sub ochi, ca sa zic asa.

Insa mai sunt si alte proiecte care au acelasi scop nobil, iar dintre ele mentionez doar cateva:

  1. Campania IKEA, care pentru fiecare jucarie cumparata pana pe 24.12 doneaza 1 euro catre UNICEF si Salvati Copiii. Detalii aici, mai multe modele de jucarii aici. Sigur ati auzit de ea de la alti bloggeri sau oameni din online care au primit si jucarii care sa sustina ideea.
  2. Campania Prieteni UNICEF, care e in derulare, si prin care UNICEF cauta donatori lunari din randul celor care au card la BRD (si oamenii completeaza un formular prin care lunar li se ia din cont ce suma vor ei, dar minimul e de 5 lei). Demarat acum o luna doar in Bucuresti, programul a avut un super succes si de putin timp a inceput si in Constanta si Cluj. Detalii aici
  3. o componenta a Campaniei “Hai la scoala” (fostul Viitorul Copiilor incepe la scoala), care este o campanie de promovare a unor modele pozitive de copii rromi care au reusit in viata  nerenuntand la scoala. Pe www.scoala.sustineunicef.ro vor exista noi pagini de continut cu testimoniale de la profesori, doctori & co de etnie rroma, un material super emotionant video cu ei si alte cele.

Si sunt sigura ca pe la urechile voastre au mai ajuns si alte proiecte. Nu vreau sa repet teoria cu pachetul de tigari sau alte exemple gen, menite sa faca omul sa constientizeze ca cei cativa lei care pentru el nu sunt nu-stiu-ce, pentru altii sunt de un real si neinchipuit ajutor. Tot ce vreau e sa invatam sa fim oameni pentru oameni [parca asa era si un slogan la Antena, nu?] in fiecare zi din an, nu doar inainte de Sarbatori.

sursa 1, 2

Categories: diverse, sperante

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.