Vin sarbatorile.

Familiile se intregesc si se anunta voie buna asezonata cu cadourile primite de la Mos Craciun.

Doar ca… lucrurile nu sunt asa simple…

Intregirea familiei inseamna de multe ori deplasarea dintr-un oras intr-altul, excese alimentare si nu numai.

Un apel la 112 poate salva viata cuiva drag atunci cand e facut la timp. Insa sansele ca un echipaj sa fie disponibil sunt destul de mici, datorita faptului ca3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale.

Un om moare in 3 minute din momentul in care a intrat in stop respirator. Cum e sa piarda ruda acestuia sansa de a-l salva pentru ca cineva abuzeaza de 112. Si gandeste-te ca in fiecare zi peste 20 de oameni sunt raniti grav.

Campania “O viata poate depinde de tine”, realizata Asociatia React, a pornit de la o serie de statistici alarmante cum ar fi:
–          3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale;
–          La nivel national, judetul Covasna este judetul care a inregistrat cel mai mare numarul de apeluri false (in aceeasi perioada monitorizata de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale) – 86,86% apeluri abuzive. In Bucuresti, 1 din 2 apeluri sunt false (procentul apelurilor abuzive se ridica la 55,6%);
–          La serviciul de urgenta 112, se inregistreaza peste 2000 apeluri/ ora; 60% din totalul apelurilor reale solicita interventia echipajelor medicale de urgenta;
–          Orice apel fals inregistrat la 112 poate intarzia sau chiar determina moartea unei persoane care are nevoie reala de ajutor: in 2010, s-au inregistrat 8477 de victime grav ranite in accidente de masina (23 de oameni raniti grav/ zi)
–          In ceea ce priveste masurile de prim ajutor, acestea “pot face diferenta intre viata si moarte”: dureaza 3 minute ca o persoana aflata in stop respirator sa moara, 5 minute pana la sosirea ambulantei si mai putin de 1 minut pana la deschiderea cailor aeriene printr-o manevra de prim ajutor.
Sustine si tu campania Salvez.ro – afla cand e cazul sa suni!
Fii responsabil!
sursa imagine
Categories: da-o-ncolo, tragic

4 Responses so far.

 1. Oamenii nu au învăţat că telefonul nu e jucărie! Iresponsabilitate…
  Ar trebui amendaţi cei care abuzează de acest serviciu, amendaţi usturător, doar aşa înţeleg oamenii.

  • Ioana says:

   Nu stiu daca amenzile mai functioneaza… ne-am obisnuit deja cu ele. Poate ceva ce sa loveasca in orgoliu? O luna de munca in folosul comunitatii? Aratatul cu degetul?

 2. C.L.M. says:

  Astia care suna fara sa fie o urgenta sunt tampiti!

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.