Noi, ca oameni, avem asa un talent de a ne compara cu altii. Vrem sa devenim mai buni, mai destepti, mai avuti, mai realizati, mai… ce vreti voi. Si atunci ne uitam la exemplele pe care le avem in jur, ca sa vedem pe care il putem copia. Sau, daca avem mai multe exemple demne de copiat, il cautam pe acela care pare a avea cea mai scurta cale spre succes.

 

Problema apare atunci cand obiceiul de a te compara cu altii se pastreaza chiar si cand nu e cazul: atunci cand povestile pe care le auzi nu sunt de bine. Icsulescu s-a imbolnavit, Igrecescu a divortat, Zixulescu a avut un necaz mare si cine stie ce boacana a facut… In prima faza, zici un “Doamne fereste!”, dupa care te intrebi cum de s-a putut intampla o asemenea nenorocire: “dar era sanatos, n-avea probleme, analizele i-au iesit bune… pana acum…”, “dar erau fericiti impreuna, vroiau sa (mai) faca un copil / sa-si ia o casa” si exemplele pot continua.

Iar cum viata e un sir de urcusuri si coborasuri si noi nu suntem care de care mai optimisti, la un hop mai serios de pe drumul inspre telul mult visat ne punem problema “daca asa a patit si el?… daca asa a inceput totul?”. Cateodata e bine sa stii povestile altora ca sa inveti din greseala lor, insa linia dintre informatii pentru cultura generala si informatii care te descurajeaza e destul de subtire…

sursa imagine

Categories: aberatii dezordonate

10 Responses so far.

 1. petty says:

  true that…

 2. De rău auzim fie că vrem, fie că nu. Important e să nu ne afecteze prea tare şi să nu ne imaginăm că avem şi noi unele probleme.

 3. Not One Of The Others says:

  Viata din pacate este o insiruire de probleme picurata cu oaze de liniste si pace! Asa a fost de la bun inceput si orice am face nu putem schimba mersul lucrurilor. Ce putem face este sa lasam restu persoanelor in treaba lor si sa judecam problemele cu propriul cap pentru ca nimeni niciodata nu va putea trai viata in locul altcuiva si nici nu va stii 100% cum stau lucrurile intr-o familie/cuplu. Tocmai de aceea eu una iau in calcul mereu zicala: “Graiul ii este dat omului tocmai: pentru as ascunde uneori gandul.”

 4. addicted says:

  Fix cand vrem mai putin sa auzim de rau atunci auzim si ne pica cerul in cap! Mi-a picat si mie de curand cand eram chiar bine dispusa si inca incerc sa-mi revin.

 5. Adela says:

  Totdeauna am crezut ca vorba aceea cu :construieste visul tau, nu-l fura pe-al altuia” e universal valabila.M-am condus dupa ea si nu pot sa zic ca nu mi-a fost foarte bine.Doar ca, mai nou constat ca bunatatea si toleranta sunt confundate foarte des cu naivitate si prostie.Oare chiar asa de mult sa fie la moda “copy-paste” si “rautatea”?

  • Ioana says:

   Nu stiu care e moda, dar stiu sigur ca “bunul simt” nu e parte din ea… 🙁
   Bine ai venit, Adela! :*

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.