Azi niciodata nu e o zi buna pentru a face ceva. Acum nu e niciodata momentul potrivit pentru a incepe ceva.

Peste 15 minute, peste o ora, peste o zi, peste o luna. Peste ceva vreme va fi fix momentul potrivit ca sa facem ce ne propunem si stim asta pentru ca vedem in viitor si stim ca fix atunci planetele vor fi aliniate perfect pentru ca noi sa ne putem duce planurile la bun sfarsit, fara vreo tulburare, cat de mica, a apelor.

Vremea trece. Timpul trece. Noi trecem prin timp. Clipa irosita azi si acum in ideea ca maine sau candva in viitor vom intalni o clipa mult mai buna ca sa ne punem planurile in aplicare e o clipa pierduta, iar ideea ce o insoteste este cat se poate de proasta.

Nu ne vom mai intalni cu clipa asta pe care alegem sa o pierdem niciodata. 

Nu e un lucru rau ca o pierdem daca ne gandim sa topim 1 kg de ciocolata in timp ce ne uitam la film, seara, insa amanam momentul pentru urmatoarele 10 dimineti, ca sa nu “pompam” energie inainte de somn. Nu e un lucru rau daca alegem sa numaram pana la 10 inainte de a-i da replica interlocutorului care ne scoate din sarite.

Insa e un lucru rau daca alegem sa lasam pe alta data programarea aia la medic pe care tot vrem sa o facem, mai ales daca banuim ca ceva nu e in regula. E un lucru rau daca pleci capul atunci cand ar trebui sa reactionezi, pentru ca asa se formeaza obiceiuri noi daunatoare sau se ajunge la o stima de sine subreda. E un lucru rau daca eviti sa iei o decizie importanta, pentru ca lucrurile se vor complica cu fiecare noua clipa care vine si trece.white-rabbit-with-watch-1

Gandeste-te bine inainte sa lasi clipa sa plece, gandeste-te bine daca vei avea de castigat sau de pierdut de pe urma irosirii ei. Si aminteste-ti ca, oricat de multe clipe ti s-ar parea ca ai la dispozitie, deja ai intarziat.

sursa imagine

Categories: La multi ani, timp liber

2 Responses so far.

 1. Îmi place mult cum ai scris 🙂
  Din nefericire, suntem foarte inconștienți referitor la trecerea timpului, la valorificarea lui și nu ne imaginăm că totul se poate schimba într-o secundă.

  • Ioana says:

   Da, si eu m-am tot gandit de unde ni se trage comportamentul asta asa, egoist, si ignoranta care ne caracterizeaza. Zici ca ni s-ar cuveni si ne-ar fi garantate toate…

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

 • Si Blondele Gandesc
 • Magazinul de dulciuri
 • Interesant. Relaxant. De weekend.