De cateva saptamani, am gasit pe jos o folie cu medicamente. Cazuse din vreo masina, probabil. Nu stiu ce fel de medicamente erau, dar m-a facut sa realizez cat de tentante pot fi pentru un copil. Sau un tanar ce vrea sa faca o farsa. Sau… mai is multe variante, mai ales daca ai copil ce a inceput sa mearga de-a busilea sau se joaca in parc.

Periodic fac triajul la medicamentele pe care le am in casa si le predau la farmacie pentru a fi distruse. In primul rand, bucuria pe care o ai cand vezi ca au apucat sa expire medicamentele si nu a fost nevoie sa le folosesti, face toti banii. 🙂 Apoi mi se pare doar normal sa nu ajunga intr-un tomberon, pe strada, intr-o groapa de gunoi. Sunt, totusi, medicamente si pot contamina mediul in care ajung.

E dificil, insa, cand intri in 7 (sapte!) farmacii pana cand accepta cineva sa ti le preia. Asa ca am zis sa va spun si voua ca la farmaciile Catena preiau tot timpul anului medicamente pentru distrugere.

Later edit: E nevoie de completarea unui proces verbal de predare – primire, asa ca fie stati putin in farmacie, fie cereti un formular si il completati acasa. Treceti acolo datele voastre, medicamentele predate si data expirarii lor. 🙂

Nu sunt cel mai mare fan al lor, dar la faza asta au, din partea mea, 10 cu felicitari! Scuze precum “tocmai am trimis o tura la distrus, reveniti peste cateva luni cand facem o alta campanie” nu fac decat sa ma ajute sa las medicamentele in primul tomberon pe care il gasesc. Noroc ca avem 20 de farmacii in zona* (pe 3 strazi, ca sa fiu mai exacta) si nu a fost tare mare efortul sa le vizitez rand pe rand.

*daca stati in cartierul Grigorescu din Cluj, imi pare rau de voi ca aveti atat de putine farmacii. Putine si slab aprovizionate, mi se comunica din casca.

sursa imagine: Art by Mollycules @buddhadoodles.com

Categories: recomand

Leave a Reply


Recent posts

Dor?

Posted on Sep - 4 - 2023

0 Comment

Lebenita copilariei

Posted on Jun - 24 - 2020

1 Comment

Cluj: Fathers | Conferinta...

Posted on Feb - 21 - 2020

0 Comment

Calm: resurse pentru o...

Posted on Oct - 30 - 2019

0 Comment

Bannere

  • Si Blondele Gandesc
  • Magazinul de dulciuri
  • Interesant. Relaxant. De weekend.